Δοκιμές αυτόνομης οδήγησης και για τη SsangYong

Η SsangYong, σε συνεργασία με το KATECH και με στόχο την εξέλιξη μελλοντικών μορφών αυτοκίνησης, διεξήγαγε δοκιμές αυτόνομης οδήγησης

  • -
  • -

H SsangYong διεξήγαγε το «Next Generation e-Mobility Tech Show» σε συνεργασία με τo KATECH (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αυτοκινήτων της Κορέας). Στα πλαίσια του show τεχνολογίας έκανε δοκιμές αυτόνομης οδήγησης, αλλά και test drive του μελλοντικού ηλεκτρικού της μοντέλου, TIVOLI EVR.

Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές αυτόνομης οδήγησης ήταν το νέο Korando. Το μεσαίο κορεάτικο SUV εκτέλεσε επιτυχημένα χωρίς οδηγό τις διαδικασίες μεταβολής ταχύτητας σε ανοιχτό δρόμο, της αλλαγής πορείας σε καμπές, της αποφυγής εμποδίων, καθώς και άλλες δοκιμασίες.

Η κορεάτικη εταιρεία υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το KATECH τον Ιούνιο του 2014, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια που γίνεται από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως για την εμπορευματοποίηση των αυτοκινήτων που θα κινούνται αυτόνομα, μέχρι το 2020.

Παράλληλα, το TIVOLI EVR (Electric Vehicle with Range extender), η ηλεκτρική έκδοση του TIVOLI με σύστημα επέκτασης αυτονομίας (βασίζεται σε ένα μονοκύλινδρο βενζινοκινητήρα 0.325 cc), ένα project το οποίο εξελίσσεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, διεξήγαγε επιτυχημένες δοκιμές κατά τη διάρκεια του show.

Το EVR εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80kW και μία μπαταρία Πολυμερών Λιθίου 25kWh. Έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, σε υβριδικό mode λειτουργίας. Παράλληλα, μπορεί να καλύψει 125 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά (EV mode). Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η SsangYong θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του TIVOLI EVR μέχρι το 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...