Τα 7+1 σπορ μοντέλα της ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ 2015

Δείτε τα νέα 8 πιο hot μοντέλα που σας περιμένουν στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015

  • -
  • -

Επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και εμφάνιση, συνδυάζουν τα 7 ολοκαίνουργια μοντέλα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω και μπορείτε να δείτε στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015. Στα νέα σπορ μοντέλα η Audi έχει τη μερίδα του λέοντος με τρία από τα οκτώ σούπερ hot μοντέλα, αλλά σίγουρα τόσο η Honda με το Civic Type R, η Ford με το εκρηκτικό τετρακίνητο Focus RS και την εντυπωσιακή Mustang και η Peugeot με το ανανεωμένο 208 GTi, μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού και όχι μόνο των φανατικών φίλων τους. Κερασάκι στην... τούρτα, η Formula Ford!


Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα μοντέλα της έκθεσης στο μεγάλο αφιέρωμα «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015»,  πατώντας εδώ.

 

Audi R8

Εντυπωσιακό, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε επιδόσεις, το νέο R8 έκανε πρεμιέρα στην αρχή της χρονιάς στην έκθεση της Γενεύης και τώρα βρίσκεται στην Αθήνα. Στην κορυφαία του εκδοχή εφοδιάζεται με ένα V10 610 ίππων που είναι τοποθετημένος πίσω από την πλάτη του οδηγού. Η μετάδοση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων, με τα 0-100 km/ h να έρχονται σε 3,2 sec και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 330 km/ h.



Audi TTS

Στην αγριότερη εκδοχή του, με σπορ αισθητικές πινελιές και πιο δυναμικές γραμμές από το απλό TT, το TTS είναι η άγρια εκδοχή του κουπέ μοντέλου της Audi. Χρησιμοποιεί τον 2λιτρο TFSI κινητήρα, αλλά με απόδοση που φτάνει τους 310 ίππους και τα 380 Nm ροπής. Συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, S tronic, επιταχύνοντας από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 4,6 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.


Audi
RS3

Το RS3 είναι η γρήγορη εκδοχή του οικογενειακού μικρομεσαίου της Audi. Με πιο επιθετική εμφάνιση, αλλά και έναν τούρμπο κινητήρα 2,5 λίτρων με 367 ίππους και 465 Nm ροπής είναι αναμφίβολα ένα εκρηκτικό μοντέλο, ικανό να προσφέρει συγκινήσεις. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/ h σε 4,3 sec.


Ford
Mustang

Ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο που έχει γράψει για δεκαετίες μια ένδοξη ιστορία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε αυτή τη γενιά της κάνει το μεγάλο άλμα, περνώντας στην Ευρώπη. Η νέα Mustang είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, σε εκδόσεις Fastback και Convertible, με κινητήρες 2.3 Ecoboost 317 ίππων και V8 5 λiτρων με 421 ίππους.


Ford
Focus RS

Το νέο Focus RS ήρθε για να συναρπάσει ακόμα και όταν είναι σταματημένο. Όχι μόνο χάρη στην εντυπωσιακή του εμφάνιση, αλλά και με τις προδιαγραφές του. Η κίνηση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με λειτουργία drift, που μεγαλύτερο μέρος της ροπής στους πίσω τροχούς, για περισσότερο… παιχνίδι. Η απόδοση του 2.3 Ecoboost αγγίζει με τη βοήθεια τούρμπο, τους 350 ίππους, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε 4,7 sec.


Honda
Civic Type R

Το Civic Type R τραβάει τα βλέμματα όλων, με την ξεχωριστή, στα όρια του αγωνιστικού, εμφάνιση. Το εκρηκτικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας είναι το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τούρμπο σε συνδυασμό με χρονισμό των βαλβίδων που χαρακτηρίζει τους κινητήρες της Honda. Η απόδοση του φτάνει τους 310 ίππους και τα 400 Nm ροπής, το 0-100 km/ h να έρχεται σε μόλις 5,7 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 270 km/ h!



Peugeot 208 GTi

Η μικρή γαλλική βολίδα ξεχωρίζει από τα απλά 208 χάρη στην πιο επιθετική του εμφάνιση, αλλά κυρίως για το διαφορετικό του χαρακτήρα. Δυναμικό στον δρόμο, συνδυάζει επιδόσεις, οδική συμπεριφορά αλλά και άνεση. Φοράει τον τούρμπο κινητήρα των 1,6 λίτρων που αποδίδει 200 ίππους, με τη μετάδοση να περνάει στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός «σφιχτά» κλιμακωμένου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις.

 

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Formula Ford Ecoboost

Η Ford παρουσιάζει στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015 το μικρό της φορμουλάκι που έχει άδεια να «πυροβολεί» στον δρόμο. Πίσω από την πλάτη του οδηγού φωλιάζει το πολυβραβευμένο 1.000άρη μοτέρ Ecoboost της Ford, με απόδοση που ξεπερνάει τους 200 ίππους. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, αφού το βάρος του αυτοκινήτου περιορίζεται στα 495 κιλά. Το μονοθέσιο πατάει σε ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, που εξασφαλίζει κορυφαίο έλεγχο σε υψηλές ταχύτητες. Ως σημείο αναφοράς των δυνατοτήτων του μικρού της Ford σας αναφέρουμε το χρόνο που σημείωσε στο Nurburgring και είναι 7 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...