Κατασχέθηκε το Lada που τα βάζει με Porsche

Ο κάτοχός του ήταν πολύ γρήγορος, αλλά καθόλου τυχερός!

  • -
  • -

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας (δείτε το αναλυτικά παρακάτω) η Τροχαία Αττικής σημείωσε την Πέμπτη 5-11-2015, 27 συνολικά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, κατασχέθηκε ένα όχημα και ακινητοποιήθηκαν ακόμα 4, τα οποία θα υποβληθούν σε λεπτομερέστερο έλεγχο της νομιμότητας.

 

Συνδυάσαμε το ΔΤ της Αστυνομίας με αρκετά δημοσιεύματα και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο facebook και ανακαλύψαμε πως ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν/ακινητοποιήθηκαν, είναι και το «γνωστό» Lada που πρωταγωνιστεί σε video (δες το παρακάτω) όπου κερδίζει σε κόντρα μια Porsche 911. Το συγκεκριμένο Lada, όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω video, φέρει μηχανολογικά εξαρτήματα από Nissan Silvia με την ιπποδύναμή του να ξεπερνά τους 400 ίππους.

 

Όπως αναφέρεται στο policenews.eu, ανάμεσα σε αυτά που ακινητοποιήθηκαν είναι μία Corvette και μία Toyota Supra τύπου dragster με… αλεξίπτωτο στο πίσω μέρος. Οι κάτοχοί τους ήταν πολύ γρήγοροι, αλλά καθόλου τυχεροί!

 

Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 4 προς 5-11-2015 ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

 

Κατά την ανωτέρω δράση συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί οδηγοί και συγκεκριμένα, ένας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και δύο για παραποίηση κινητήρα και λοιπών χαρακτηριστικών των οχημάτων.

Περαιτέρω διενεργήθηκαν εξήντα πέντε (65) τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα και αναλυτικά:

 

- Τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων: -1-

- Επικίνδυνοι ελιγμοί: -1-

- Πρόκληση υπερβολικών θορύβων: -4-

- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -1-

- Υπερβολική ταχύτητα: -11-

- Στέρηση άδειας οδήγησης: -2-

- Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ τζάμια): -2-

- Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -5-

 

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα (1) όχημα και ακινητοποιήθηκαν άλλα τέσσερα (4), τα οποία θα οδηγηθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, προκειμένου να υποβληθούν σε λεπτομερέστερο έλεγχο της νομιμότητας (ταξινόμηση, χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, υπερκυβισμός κινητήρα κ.λπ.) της κυκλοφορίας τους.

 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

κυκλοφορίας τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:
Lada (2105): Τέλος

Lada Niva: Ηρωικό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...