Το πρώτο supercar από την Ινδία

Το M-Zero της Mean Metal Motors εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές του

  • -
  • -

Η αγορά της Ινδίας εστιάζει στα οικονομικά, επιεικώς, μοντέλα. Δύσκολα θα περίμενες να δεις ένα supercar να κυκλοφορεί στους δρόμους της, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενες να δεις τοπική εταιρεία να σχεδιάζει ένα τέτοιας φιλοσοφίας μοντέλο.

Κόντρα στη λογική κινήθηκε όμως η εταιρεία Mean Metal Motors, η οποία παρουσιάζει το πρώτο supercar από την Ινδία. Το όνομα αυτού M-Zero και διακρίνεται για την φουτουριστική αισθητική του, αλλά και για τις επιδόσεις του.

Ελαφριά καινοτόμα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, ενώ πίσω από την πλάτη του οδηγού βρίσκεται ένας 4λιτρος V8 κινητήρας με δυο τούρμπο, 500 ίππους και 700 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ με μπαταρίες lithium-ion με απόδοση 250 ίππων και 270 Nm ροπής.

Το υβριδικό αυτό σύστημα προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις στο M-Zero, με τα πρώτα 100 km/ h να έρχονται σε λιγότερο από 3 sec σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 km/ h.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ένας νεαρός επιχειρηματίας μόλις 21 ετών, ο οποίος έχει ως στόχο να παρουσιάσει το M-Zero στην ερχόμενη έκθεση της Γενεύης του 2016, ενώ έχει τη φιλοδοξία να ξεκινήσει λίγα χρόνια αργότερα και τις πωλήσεις, με τιμή που υπολογίζεται να κυμαίνεται ανάμεσα στα 125.000 με 150.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...