Nissan IDS Concept στο Τόκιο

Πρωτότυπο που συνδυάζει ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση

  • -
  • -

Η Nissan μας δίνει μία πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά Leaf μέσω του νέου πρωτότυπου μοντέλου IDS που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το Nissan IDS Concept εκτός από το ότι λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά, έχει τη δυνατότητα να «οδηγήσει» και μόνο του. Είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, με αποτέλεσμα το συνολικό του βάρος να περιορίζεται στα 1.380 κιλά. Οι τροχοί είναι τοποθετημένοι στις άκρες των 4 γωνιών με σκοπό να κρατήσουν τους 4 επιβάτες άνετους στην ευρύχωρη καμπίνα.

Η αυτόνομη οδήγηση αναμφίβολα είναι το μέλλον (αφού ξεπεραστεί κάποια στιγμή το θέμα της νομοθεσίας) και το IDS έχει τον τρόπο να σε πάει μόνο του από το σημείο Α στο Β. Η οδήγησή του όμως δεν είναι προεπιλεγμένη, αλλά ο «αυτόματος πιλότος» έχει «μάθει» από τον ιδιοκτήτη του το στιλ που οδηγεί και το εφαρμόζει στο δρόμο. Από την άλλη, αν είσαι άνθρωπος που θέλεις να… κρατάς το τιμόνι, τότε χρησιμοποιείς την χειροκίνητη λειτουργία.

Όσο για την κινητήρια δύναμη του πρωτότυπου μοντέλου, το IDS φέρει μία μεγάλη μπαταρία 60 kW επιτρέποντας στο ηλεκτρικό hatchback να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...