Σήμερα λήγει η 20μερη παράταση για έλεγχο ΚΤΕΟ

Τσουχτερά πρόστιμα αναμένονται από το νέο έτος

  • -
  • -

Όπως είχαμε αναφέρει, η πρώτη καταληκτική ημερομηνία για έλεγχο ΚΤΕΟ ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την ημερομηνία μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης, περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί αναλογούντος, για τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Σήμερα λοιπόν είναι η τελευταία μέρα και αφορά  τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014. Οι ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας, το διάστημα της παράτασης των είκοσι ημερών μπορούσαν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης. Για την ίδια κατηγορία οχημάτων μέχρι και σήμερα καταβάλλεται μειωμένο τέλος (33 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα), ενώ μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας, για το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος (65 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα).

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικό νόμος (ν.4336/2015) προβλέπει ότι εφόσον παρέλθει και η προθεσμία της 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται  και το πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150 ευρώ), το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και μετά την προθεσμία καταβολής του, προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...