Φρένο στα έργα των αυτοκινητοδρόμων

Εκτός ΕΣΠΑ οι αυτοκινητόδρομοι... μέχρι νεωτέρας, δίνοντας συνέχεια στην ταλαιπωρία των οδηγών

  • -
  • -

Τα περιορισμένα κονδύλια του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ αφήνουν, όπως όλα δείχνουν, τα έργα των αυτοκινητοδρόμων εκτός, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των έργων είναι πολλά, με το ύψος του ανεκτέλεστου υπολοίπου να φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ και έτσι δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επενδύσεις, τις οποίες η νέα κυβέρνηση έχει στο πρόγραμμα.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια, μένουν για κάποιο διάστημα στον... πάγο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκη, τα χρήματα του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ είναι λίγα και περιορισμένα για έργα υποδομής. Εξάλλου, σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση θα ήθελε λίγο χρόνο για να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με τις συμβάσεις για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων, τη διαπραγμάτευση δηλαδή που υπάρχει εν εξελίξει. Τέλος επισήμανε ότι έχει δεσμευτεί πως τα έργα θα ολοκληρωθούν σε κάθε περίπτωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...