Υπόθεση VW: Τον Ιανουάριο η ανάκληση οχημάτων

Στα περισσότερα diesel με το παράνομο λογισμικό θα γίνει επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, ενώ σε κάποια θα χρειαστούν μεγαλύτερες επεμβάσεις

  • -
  • -

Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η Volkswagen όπως όλα δείχνουν τη διαδικασία ανάκλησης των οχημάτων diesel που διαθέτουν το παράνομο λογισμικό. Αν όλα πάνε καλά, η ανάκληση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2016, όπως δήλωσε ο νέος CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Matthias Muller, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σύμφωνα με τον Muller, στα περισσότερα από τα οχήματα θα γίνει επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, αλλά για ορισμένα θα χρειασθούν μεγαλύτερες παρεμβάσεις, χωρίς φυσικά καμία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων.

Θυμίζουμε πως, με επίσημη ανακοίνωσή της, η ελληνική αντιπροσωπεία Kosmocar ΑΕ μας ενημέρωσε πως από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 Επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 Επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, που είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν σε κάθε περίπτωση τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...