Μοναδική υποβρύχια χορευτική-εικαστική παράσταση

Drops of Breath στην παραλία στο Cape Sounio

  • -
  • -

Η πρώτη υποβρύχια  χορευτική-εικαστική παράσταση παγκοσμίως και μάλιστα με υποβρύχιο κοινό πραγματοποιείται στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου στον παράλιο χώρο του Σουνίου. Δύο χορογράφοι, η Αποστολία Παπαδαμάκη από την Ελλάδα και η Sophie Bulbulyan από τη Γαλλία, σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρο και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία) παρουσιάζουν την παράσταση  «Σταγόνες Αναπνοής» (Drops of Breath) στην παραλία του ξενοδοχείου Grecotel Cape Sounio.

Το «Drops of Breath» αποτελεί την κύρια δράση του καινοτόμου project «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean), ένα έργο πολλαπλών δράσεων που συνυφαίνουν μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Το σύνολο του έργου επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020), της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε βάθος 6 μέτρων και απευθύνονται σε τρεις «τύπους θεατών». Σε υποβρύχιο κοινό (40 θεατές ανά παράσταση), που θα έχουν πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό και πιστοποίηση, σε κοινό (40 θεατές ανά παράσταση) από την επιφάνεια της θάλασσας με μάσκα και βατραχοπέδιλα και σε θεατές (περίπου 100 άτομα) στην ακτή.
Κατά τη χθεσινή πρεμιέρα η κατάσταση της θάλασσας δεν επέτρεψε την παρακολούθηση μέσα από το νερό κι άπαντες οι θεατές απόλαυσαν το θέαμα μέσω γιγαντο-οθόνης στο γρασίδι σε αναπαυτικά μαξιλάρια και με θέα το Ναό του Ποσειδώνα.

Στόχος της πολυσυλλεκτικής ομάδας υποβρύχιων χορευτών (14 στον αριθμό, μεταξύ των οποίων και τρεις χορευτές με αναπηρία) είναι η μεταφορά ισχυρών ανθρωπιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών μηνυμάτων. Οι θεατές, μεταφερόμενοι κυριολεκτικά και μεταφορικά στον υδάτινο κόσμο, γίνονται κοινωνοί της μαγικής αίσθησης της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων, που αναδεικνύουν την ισότητα μέσα από την ετερότητα.

Το υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο» - σκηνικό είναι του Γιώργου Γεωργίου, ενώ οι 14 επαγγελματίες χορευτές, μεταξύ αυτών και τρεις χορευτές με αναπηρία από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μια υποθαλάσσια χορογραφία υπό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη. Οι χορευτές που συμμετέχουν είναι οι Τάσος Παπαπάνος, Thierry Maboang, Αντώνης Στρούζας, Χριστίνα Πατσάλη, Ελένη Διαμαντή, Δήμητρα Σβίγγου, Ειρήνη Κουρούβανη, Δήμητρα Αντωνάκη, Souad Daoudi, Michée Quenum, Jules Bulbulyan, Νεφέλη Μποσκοΐτη, Βασίλης Βασιλείου και Αριστοτέλης Μαρινόπουλος.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Opel Hellas.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...