Artega Scalo EV: Επιστροφή

Το νέο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο αποτελεί τον διάδοχο του Artega GT

  • -
  • -

Η Artega επιστρέφει με ένα νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο ονόμασε Scalo και βρίσκεται στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται ως ο διάδοχος του Artega GT και φέρει ανθρακονημάτινο «κουστούμι», μία ηλεκτρονικά ανοιγόμενη αεροτομή και τροχούς 20 ιντσών. Σχεδιαστικά είναι σχεδόν ίδιο με τον προκάτοχό του, εκτός από κάποιες μικρές αναβαθμίσεις τόσο στον εμπρός προφυλακτήρα όσο και στους αεραγωγούς που υιοθετούν ενεργά κλείστρα.

Όπως το εξωτερικό, έτσι και το εσωτερικό ακολουθεί τη φιλοσοφία του Artega GT, προσθέτοντας απλά μοντέρνα τεχνολογία, όπως είναι τα ψηφιακά όργανα και τον ασύρματο φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Επίσης, το τιμόνι διαθέτει χειριστήρια και το infotainement σύστημα συνδέεται με 13 ηχεία. Φυσικά, όπως και αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα (και όχι μόνο) αποδίδουν έναν «ψεύτικο» ήχο τόσο στην καμπίνα όσο και εξωτερικά για θέμα ασφάλειας.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του Scalo EV συνδέονται με μία μπαταρία λιθίου-ιόντων 37 kWh, η οποία προσφέρει όλη την ενέργειά της στον πίσω άξονα με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 402 άλογα και 778 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό μοντέλο των 1.585 κιλών μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 3,6 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η αυτονομία του Scalo EV μπορεί να φτάσει τα 402 km με μόλις μία πλήρης φόρτιση. Όταν η μπαταρία εξαντληθεί εντελώς, μπορεί να φορτιστεί σε 10 ώρες από μία οικιακή πρίζα. Σε περίπτωση που η πηγή φόρτισης προσφέρει 22 kW η φόρτιση θα διαρκέσει 2 ώρες, ενώ στην περίπτωση που είναι 64 kW ο χρόνος μειώνεται στη μία ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...