Νέο Volkswagen Tiguan GTE με 1,9 lt/ 100 km

Με 1.4 TSI και 218 ίππους

  • -
  • -

Η νέα γενιά του Volkswagen Tiguan έρχεται και με μία plug-in hybrid έκδοση, την GTE. Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε το «πράσινο» μοντέλο ως πρωτότυπο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, ωστόσο όπως καλά υποψιαζόμαστε δεν θα αργήσει να βγει και στην παραγωγή.

Το Tiguan GTE εφοδιάζεται με τον 1.4 TSI κινητήρα των 156 ίππων και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα η απόδοση του SUV εκτοξεύεται στα 218 PS. Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει για 50 km αμιγώς ηλεκτρικά. Μπορεί να φορτιστεί από εξωτερική πηγή ή μέσω τα ηλιακά πάνελς που βρίσκονται στην οροφή του αυτοκινήτου, παρέχοντας αυτονομία στο αυτοκίνητο που φτάνει τα 1.000 km ετησίως.

Η εργοστασιακή κατανάλωση του μοντέλου είναι μόλις 1,9 lt/ 100 km και οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 42 g/km CO2. Στην περίπτωση που ο οδηγός πατήσει το κουμπί «GTE», ελευθερώνεται όλη η ισχύς του υβριδικού μοντέλου με αποτέλεσμα να χρειάζεται 8,1 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 0-100 km/h. Η τελική του ταχύτητα είναι 200 km/h, ενώ όταν κινείσαι ηλεκτρικά το όριο είναι στα 130 km/h.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...