Νέα Lamborghini Huracan Spyder

Με 0-100 km/h σε 3,4 sec

  • -
  • -

Τελικά η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την «ανοιχτή» έκδοση της Huracan στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, παρόλο που δημοσιεύματα ήθελαν να το καθυστερήσει λίγο παραπάνω. Έτσι, η Lamborghini Huracan Spyder μοστράρεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης και όπως ήταν αναμενόμενο υιοθετεί τις σχεδιαστικές γραμμές της coupe, εκτός από την μαλακή ηλεκτρουδραυλική ανοιγόμενη οροφή, η οποία χρειάζεται 17 sec να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος και με ταχύτητες έως και 50 km/h. Ασχέτως όμως αν η οροφή είναι ανοιχτή ή κλειστή, ο οδηγός μπορεί να ανοίξει το πίσω κεντρικό τζάμι, ενώ φέρει ενσωματωμένους και ειδικά αποσπώμενους «ανεμοθράυστες» ώστε να μειώσει τους στροβιλισμούς μέσα στην καμπίνα και να αυξήσει την αεροδυναμική του νέου μοντέλου.

Η Huracan Spyder ζυγίζει 1.542 κιλά με την κατανομή βάρους να είναι 43:57 (εμπρός/πίσω) και στις πλάτες των επιβατών έχει βρει τη θέση του ο V10 5.2 κινητήρας των 610 ίππων και 560 Nm ροπής δανεισμένος από την coupe έκδοση. Το 0-100 km/h έρχεται σε 3,4 sec και το 0-200 km/h σε 10,2 sec, ενώ η τελική του είναι 324 km/h.

Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία για αυτούς που θα αποκτήσουν αυτό το ανοιχτό θηρίο, αλλά η μέση κατανάλωσή του –σύμφωνα με την εταιρεία- είναι 12,3 lt /100 km χάρη στο σύστημα start-stop και απενεργοποίησης κυλίνδρων. Επίσης, στο εσωτερικό των 20άρων τροχών βρίσκονται κεραμικά φρένα (διαστάσεων 380mm για τα εμπρός), τα οποία μπορούν να βαφτούν αναλόγως με τα γούστα του υποψήφιου αγοραστή. Ακόμα, στο εσωτερικό και συγκεκριμένα τη θέση των οργάνων πήρε η οθόνη 12,3 ίντσες TFT, ίδια με αυτή του R8, Virtual Cockpit.

Η νέα Lamborghini θα ξεκινήσει να παραδίδει τις νέες Huracan Spyder στους τυχερούς ιδιοκτήτες της την άνοιξη 2016 με τιμή εκκίνησης τα 186.450 ευρώ (η τιμή δεν είναι για την ελληνική αγορά).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...