Volkswagen Golf GTI Clubsport και στην παραγωγή

Το μοτέρ αποδίδει 265 PS, ενώ για 10 περίπου δευτερόλεπτα εκτοξεύεται στους 290 ίππους

  • -
  • -

H Volkswagen μετέτρεψε ένα concept σε μοντέλο παραγωγής και ταυτόχρονα γιορτάζει τα 40 χρόνια Golf GTI, παρουσιάζοντας στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το νέο Clubsport. Δεν διαφέρει σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε γνωρίσει, ενώ η γερμανική εταιρεία πρόσθεσε ακόμα 35 ίππους σε σχέση με το Golf GTI Performance. Έτσι, το 2λιτρο μηχανολογικό σύνολο με τη βοήθεια ενός τούρμπο αποδίδει 265 ίππους, ενώ για 10 περίπου δευτερόλεπτα εκτοξεύει την ισχύ στα 290 άλογα εφόσον ο οδηγός επιθυμεί το… κάτι παραπάνω.

Το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ για την πρώτη περίπτωση χρειάζεται 6 sec για να φτάσει τα 100 km/h από στάση και για τη δεύτερη είναι κατά 0,1 sec πιο γρήγορο. Ασχέτως με το τι κιβώτιο εφοδιάζεται το Golf GTI Clubsport έχει τελική 250 km/h λόγω του ηλεκτρονικού περιοριοριστή ταχύτητας. Όσον αφορά στην μέση κατανάλωση, το ισχυρό μοντέλο χρειάζεται 6,9 lt βενζίνη για να διανύσει 100 km, ενώ με το κιβώτιο DSG “καίει” 0,2 lt περισσότερο.

Σε σχέση με την απλή έκδοση GTI, το Clubsport φέρει πιο σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα πλαϊνά μαρσπιέ, διαφορετικό διαχύτη στο πίσω μέρος και 18 (ή προαιρετικά 19) ιντσών ζάντες. Επίσης, ξεχωρίζουν τα μαύρα αυτοκόλλητα στο πλάι, τα οποία θυμίζουν το Golf GTI του 1976, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση γράφουν επάνω τους Clubsport.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα αγωνιστικά bucket καθίσματα, τα οποία έχουν ντυθεί με Alcantara, ενώ με το ίδιο υλικό έχει ντυθεί και το σπορ τιμόνι. Σαν τελευταία πινελιά, να προσθέσουμε ότι η Volkswagen τοποθέτησε μεταλλική πλακέτα στις πόρτες με τη κόκκινη “στάμπα” GTI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...