Citroen Cactus M concept... όπως Mehari

Το πρωτότυπο Cactus M αποτελεί τον «ανοιχτό» αδερφό του C4 Cactus

  • -
  • -

Μετά από αρκετές teaser φωτογραφίες, η Citroen τελικά προχώρησε στην αποκάλυψη του «καλοκαιρινού» crossover μοντέλου της, που στην ουσία αφορά την «ανοιχτή» έκδοση του ιδιαίτερου C4 Cactus. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρότζεκτ, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό στα μέσα Σεπτεμβρίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Όπως είχαμε αναφέρει, όχι μόνο εμπνεύστηκε σχεδιαστικά από το ιστορικό Mehari, αλλά το «έκρυψε» και μέσα στην ονομασία του, αφού το αρχίγραμμα Μ προφανώς προέρχεται από το κλασικό παλιό «ανοιχτό» μοντέλο της γαλλικής φίρμας.

Εξωτερικά, υιοθετεί την τεχνολογία Air Bump, χρησιμοποιώντας την στις πόρτες, καθώς και στον πίσω προφυλακτήρα. Η καμπίνα είναι εντελώς ανοιχτή, ενώ οι πίσω επιβάτες πρέπει να «αναρριχηθούν», πατώντας επάνω στο ενσωματωμένο σκαλί, που βρίσκεται στο πλάι. Το εσωτερικό του φέρει ένα προχωρημένο design και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το ξύλο (αεροτομή και μέρος από το εμπρός παρμπριζ) και neoprene, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση βροχής ή πλυσίματος. Επίσης, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι παρόλο που δεν υπάρχει οροφή, ειδικές μπάρες μπορούν να αποθηκεύσουν τον θαλάσσιο εξοπλισμό όπως wakeboards και σανίδες του σερφ μόλις πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

Η Citroen έχει εξοπλίσει το Cactus Μ με σύστημα τετρακίνησης, από το οποίο μπορεί ο χειριστής να επιλέξει ανάμεσα από 4 προγράμματα: normal, all-terrain, snow και sand. Με αυτά τα προγράμματα και σε συνδυασμό την μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το πρωτότυπο μοντέλο μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε τερέν.

Και ερχόμαστε στην ερώτηση, τελικά θα το δούμε στη γραμμή παραγωγής; Και το μεγαλύτερο ποσοστό απαντήσεων καταλήγει στο εξής: το συγκεκριμένο πρωτότυπο σκιαγραφεί τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και ανακαλύπτουν τις δυνατότητες να αυξήσουν την γκάμα ενός αυτοκινήτου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Διαστάσεις

Μήκος: 4,16 m

Πλάτος: 1,77 m

Ύψος: 1,48 m (TBC)

Μεταξόνιο: 2,60 m

 

Κινητήρας Βενζίνης με αυτόματο κιβώτιο τελευταίας γενιάς

PureTech 110hp, S&S, EAT6

 

Κατανάλωση Καυσίμου & Εκπομπές Ρύπων

Κατανάλωση Καυσίμου: 4,8 L/100 km

Εκπομπές Ρύπων: 110 g/km

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...