Αυτή είναι η 4η γενιά Kia Sportage

Το νέο μεγάλο SUV υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα των μικρότερων αδερφών του

  • -
  • -

H Kia παρουσίασε επίσημα το νέο Sportage στην Φρανκφούρτη. Το μεγάλο SUV μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας υιοθετεί τη γνώριμη μάσκα της φίρμας, με νέα εμπρός φωτιστικά σώματα και δύο θέσεις στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, όπου συναντάμε σε κάθε μία από 4 μεγάλα LED-φώτα ημέρας. Το καπό διαθέτει πλέον περισσότερα «νεύρα» και τα πλαϊνά φτερά είναι πιο «φουσκωμένα» σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Στο πίσω μέρος δόθηκε από τους σχεδιαστές ιδιαίτερη έμφαση στον «όγκο» του μοντέλου, τοποθετώντας ολοκαίνουργια φώτα, τα οποία έχουν δεχτεί μεγάλη σχεδιαστική επιρροή από το πρωτότυπο Kia Provo. Τα δύο σώματα ενώνονται με μία αλουμινένια γραμμή, προσφέροντας μία ξεχωριστή δυναμική στην 5η πόρτα, ενώ τα φλάς, το φως της όπισθεν, καθώς και της ομίχλης πήραν τον… δικό τους δρόμο και πάλι, αφού παρέμειναν στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

H Kia θα εφοδιάζει την ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage με δύο βενζινοκινητήρες: 1.6 με 132 PS και 1.6 turbo με 177 ίππους (οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν με 7άρι αυτόματο κιβώτιο), καθώς και τρεις πετρελαιοκινητήρες 1.7 CRDi με 115 PS και 2.0 με 136 και 184 ίππους.

Τη σχεδίαση του νέου Sportage ανέλαβε το τμήμα σχεδίασης της Kia Ευρώπης στην Φρανκφούρτη, ενώ… βοήθησαν και άλλα τμήματα από την Κορέα και την Καλιφόρνια. Άγνωστοι παραμένουν προς το παρόν οι κινητήρες του νέου μοντέλου που θα ξεκινήσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά το 1ο τρίμηνο του 2016.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...