Τιμόνι: Πιο βρόμικο και από δημόσια τουαλέτα

Έρευνες προκαλούν σοκ για το πόσα βακτηρίδια βρίσκονται πάνω στη στεφάνη του τιμονιού μας

  • -
  • -

Και όμως! Το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι μία πηγή μόλυνσης, αφού η εξήγηση που δίνεται είναι ότι δεν καθαρίζουμε τη στεφάνη, παρόλο που μπαίνουμε στη διαδικασία να κρατάμε πάντα καθαρό το αυτοκίνητό μας.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου (όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα εδώ), φοιτητές πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών στο Λονδίνο και έπειτα από τα τιμόνια φοιτητών, φίλων και γονιών αυτών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στα τιμόνια βρέθηκαν 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, ενώ στα καπάκια λιγότερο από 80. Πιο συγκριμένα, ο πιο κοινός τύπου βακίλου είναι ο cereus, ο οποίος είναι η αιτία τροφικών δηλητηριάσεων. Να προτιμούμε λοιπόν να καθαρίζουμε καθημερινά τη σταφάνη του τιμονιού μας με υγρά πανάκια εμποτισμένα με αλκοόλη για να αποφευχθεί οτιδήποτε δυσάρεστο για τον οργανισμό μας.

Επίσης, η Ford συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Michigan επάνω σε ένα ανάλογο πρότζεκτ. Οι ερευνητές συνέλλεξαν δείγματα από διαφορετικά σημεία του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στην καμπίνα του αυτοκινήτου ζουν τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί. Ακόμα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα χείριστα σημεία είναι το τιμόνι, καθώς και γύρω από τις ποτηροθήκες. Με αυτό στο μυαλό της η Ford αποφάσισε να δοκιμάσει νέα πλαστικά με αντιμικροβιακή ένωση Agion, τα οποία ίσων να εξοπλίσουν τα μελλοντικά μοντέλα της, κρατώντας την υγιεινή του αυτοκινήτου σε καλύτερο βαθμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...