Επίσημα η νέα Mercedes-Benz C63 AMG Coupe (+VIDEO)

Θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Μάρτιο με στόχο τον δυνατό της "εχθρό", τη BMW M4

  • -
  • -

Το coupe υψηλών επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η νέα C63 AMG Coupe θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην γερμανική αγορά τον Μάρτιο του 2016 και υιοθετεί μία γνώριμη εμφάνιση της οικογένειας C. Ωστόσο, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία της, διαθέτει ένα πιο επιθετικό "κουστούμι" σε σχέση με την "απλή" C-Class Coupe, το οποίο περιλαμβάνει νέο εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και μία νέα γρίλια… προσφορά της AMG. Eίναι εμφανές ότι του έχουν «φουσκώσει» τα φτερά της σε σχέση με τις απλές C-Class, ενώ στο πίσω τμήμα συναντούμε μια διακριτική αεροτομή. Ο πίσω προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί, ενώ ο νέος διαχύτης φιλοξενεί τις 4 απολήξεις του συστήματος εξαγωγής του δυνατού μοντέλου.

Για το εσωτερικό του, η Mercedes-Benz κράτησε τη γνώριμη αύρα των AMG αυτοκινήτων της, προσφέροντας τα εντυπωσιακά σπορ καθίσματα, το flat-bottomed τιμόνι και φυσικά δεν αφήνει να ξεχάσεις με τίποτα ότι η AMG… έχει έβαλε το χεράκι της και στην καμπίνα του νέου coupe, τοποθετώντας το λογότυπο του βελτιωτικού οίκου.

Ας περάσουμε όμως στο «ζουμί» της υπόθεσης, η νέα Mercedes-Benz C63 AMG Coupe εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 476 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ βρίσκεται συνδεδεμένος με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT MCT 7 σχέσεων. Το 0-100 km/h ανέρχεται στα 4 sec και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h ( ή 290 km/h στην περίπτωση του προαιρετικού πακέτου AMG Driver Package.

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα Mercedes-Benz C-Class Coupe

Αυτοί που επιθυμούν κάτι πιο… σβέλτο, τότε μπορούν να επιλέξουν την έκδοση C63 S Coupe, στην οποία αναβαθμίζεται επίσημα το παραπάνω μοτέρ προσθέτοντας 34 ίππους και 50 Nm, δηλαδή φτάνοντας συνολικά τους 510 PS και τα 700 Nm αντίστοιχα. Στην προκειμένη περίπτωση, το 0-100 km/h σημειώνεται σε 3,9 sec, ενώ η τελική του παραμένει η ίδια.

Ακόμα, να σημειώσουμε ότι η C63 Coupe φέρει σπορ σύστημα ανάρτησης ρυθμισμένη από την AMG για την καλύτερη δυνατή απόδοση και επίδοση του μοντέλου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:

Δοκιμή Mercedes-Benz C200 BlueTEC

Νέα Mercedes-Benz C160 με 129 ίππους

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...