Audi e-tron quattro concept

Το πρωτότυπο αποτελεί μία πρόγευση για το νέο Q6 SUV coupe μοντέλο της εταιρείας που αναμένεται το 2018

  • -
  • -

Για πρώτη φορά η Audi έχει στα σκαριά ένα SUV με coupe χαρακτηριστικά, το οποίο θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Μία πρώτη γεύση που μπορούμε να πάρουμε για το νέο Q6 που πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2018, είναι από το e-tron quattrο concept.

Όσον αφορά στο σχεδιαστικό κομμάτι, το e-tron Quattro concept φέρει μία πολύ σπορτίφ αύρα με τις κολώνες να είναι αρκετά χαμηλές και το εμπρός παρμπρίζ πολύ κεκλιμένο, προσφέροντας και τον χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία του (μόλις 0,25 Cd). Επίσης, περιμετρικά από το σπορ SUV έχουν τοποθετηθεί μαύρα πλαστικά ενισχύοντας έτσι τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Το πρωτότυπο, εκτός από το ότι εξοπλίζεται με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα, βασίζεται και στην δεύτερης γενιάς πλατφόρμα MLB και όπως αναμένεται (όταν περάσει τη γραμμή παραγωγής) θα βρει τη θέση του ανάμεσα από τα Q5 και Q7.

Η ιπποδύναμη προέρχεται από 3 ηλεκτροκινητήρες από τους οποίους ο ένας βρίσκεται στον εμπρός άξονα, ενώ οι υπόλοιποι στον πίσω, επιτρέποντας στο «πράσινο» SUV μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος τετρακίνησης να κινείται και με τους 4 τροχούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σύστημα μεταφέρθηκε αυτούσιο από το R8 e-tron, ενώ η αυτονομία του υπολογίζεται πάνω από 500 km.

Στο εσωτερικό του δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από μία ευρύχωρη καμπίνα, φιλοξενώντας άνετα 4 ενήλικες επιβάτες και δόθηκε μεγάλο βάρος στην ελαχιστοποίηση των μπουτών και περιστροφικών διακοπτών με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν οθόνες τόσο στο εμπρός χώρο (για τη ρύθμιση και έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου) όσο και στο πίσω (κυρίως για την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...