ΔΟΚΙΜH 5 νέα Mini: Cooper, One, Diesel, JCW & 5d

Πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις της 3ης γενιάς Mini

  • -
  • -

Το ολοκαίνουργιο MINI παρουσιάστηκε στα τέλη του 2013 και έφτασε στη χώρα μας την άνοιξη του 2014. Από τότε ακολούθησαν νέες εκδόσεις, όπως το 5-θυρο ή το κορυφαίο John Cooper Works. Ένα χρόνο και κάτι αργότερα, το GOCAR έχει τεστάρει 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις της γκάμας: το One 1.2 Turbo με τους 102 ίππους, το Cooper με τον 1.500άρη Turbo των 136 ίππων, την 5-θυρη έκδοση με τον ίδιο κινητήρα καθώς και με τον νέο 1.5 Diesel, αλλά και το extreme sport JC Works. Ας θυμηθούμε τις δοκιμές.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

 

ΔΟΚΙΜH: Mini One 1.2 Turbo 102 PS

Το νέο Mini μεγάλωσε, δυνάμωσε και ωρίμασε. Στοιχεία που αφορούν και το One και από τα οποία η περισσότερη δύναμη είναι που κάνει την έκπληξη. Χάρη στον νέο 1.200άρη BMW TwinPower Turbo, η βασική έκδοση δεν συνεπάγεται πια συμβιβασμό στον τομέα των επιδόσεων για να απολαύσει κανείς το απαράμιλλο στυλ και τις λοιπές αρετές του Mini. Αντίθετα, για πολλούς πλέον το One είναι η πιο ολοκληρωμένη επιλογή στη γκάμα του μοντέλου.

 

ΔΟΚΙΜΗ: MINI Cooper 1.5 136 PS

Όμοιο σε εμφάνιση με τον προκάτοχο του, με τις ανάλογες σύγχρονες πινελιές διαφοροποίησης και μια ιδέα θετικής προσέγγισης στο κομμάτι των χώρων χάρις τις μεγαλύτερες διαστάσεις και μεταξόνιο. Η 3η γενιά σε κερδίζει παραδοσιακά με την δημιουργικότητα του εσωτερικού του και σερβίρει πολύ περισσότερα σε επίπεδο τεχνολογίας για να υποστηρίξει τον premium χαρακτήρα του. Ο νέος κινητήρας δίνει ζωή στις επιδόσεις, αλλά και στο συνολικό πακέτο που πλέον δεν δείχνει να του λείπει κάτι σημαντικό για να συνεχίσει με επιτυχία, την στιγμή μάλιστα που η τιμή παραμένει στα ίδια επίπεδα.

 

ΔΟΚΙΜΗ: Mini Cooper 5d

Τελικά είναι αλήθεια ότι γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος. Το Mini Cooper τα έχει πλέον όλα στην 5θυρη έκδοσή του. Επιδόσεις, ποιότητα, ακόμα και χώρους πακέτο με πρακτικότητα. Αρκεί να μπορείς να το αποκτήσεις. Το 5θυρο Mini σίγουρα δεν έχασε τίποτα σε σύγκριση με το 3θυρο αδερφάκι του. Εάν σου χρειάζονται οι δύο παραπάνω πόρτες, είναι μια σημαντικά καλύτερη - σε χώρους και πρακτικότητα - εκδοχή της γνωστής και πολύ πετυχημένης ιδέας.

ΔΟΚΙΜΗ: Mini Cooper D 5d

Σπορ όπως συνήθως κι ευρύχωρο όσο ποτέ, το 5θυρο αμάξωμα είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στη γκάμα του χάτσμπακ Mini. Για την περίπτωση που θέλεις μεν σβέλτες επιδόσεις αλλά η χαμηλή κατανάλωση είναι ισχυρότερο ζητούμενο, το Cooper D είναι αυτό ακριβώς που θέλεις.


ΟΔΗΓΟΥΜΕ: Mini John Cooper Works

Το Works λειτουργεί ως kart. Στρίβει μονοκόμματα, αλλά απαιτεί σεβασμό και προσοχή, γιατί λόγω των 231 ίππων του μαζεύει χιλιόμετρα πολύ εύκολα! Σε καλή άσφαλτο και ειδικά σε πίστα, το Works μπορεί και ξεδιπλώνει τα ταλέντα του και αναδεικνύει τον πραγματικό του ρόλο: αυτόν του «όπλου»!

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ MINI

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...