Καθίσματα με πιστοποίηση ευεξίας στο νέο Opel Astra

Λειτουργία Μασάζ, 18 ρυθμίσεις κι έλεγχος κλιματισμού

  • -
  • -

Το μπαράζ πληροφόρησης για το νέο Opel Astra συνεχίζεται αμείωτο πριν από την επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Αυτή τη φορά η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα καθίσματα που διαθέτουν τεχνολογικές καινοτομίες και  αναβαθμίζουν την άνεση σε πρωτόγνωρα για την κατηγορία επίπεδα. Τα καθίσματα έχουν πιστοποίηση AGR (Campaign for Healthier Backs) και προσφέρουν εξαιρετική άνεση σε μακρινές διαδρομές. Είναι ρυθμιζόμενα σε 18 σημεία και προαιρετικά διατίθενται με περισσότερες λειτουργίες άνεσης όπως μασάζ και αερισμό – μοναδικό συνδυασμό για την κατηγορία.

 

Ελαφρύτερα και πιο συμπαγή

Στον τομέα εξέλιξης των καθισμάτων απασχολούνται περίπου 100 εργαζόμενοι και είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς έχουν αναλογία περίπου 10% επί του συνολικού κόστους παραγωγής ενός νέου μοντέλου. Τα καθίσματα στο νέο Astra είναι 10 κιλά ελαφρύτερα και με νέα σχεδίαση προκείμενου να προκύψει ο επιπλέον χώρος των  35mm για τους επιβάτες της πίσω σειράς. Χρησιμοποιήθηκε ελαφρύτερος αφρός πολυουρεθάνης και χάλυβας υψηλής αντοχής όχι μόνο για τα εμπρός αλλά και για το πίσω κάθισμα. Ο σκελετός τους έχει βελτιστοποιηθεί και η στήριξη μηρών έχει αναβαθμιστεί με μία πιο ανοδική κλίση. Η έδρα του καθίσματος οδηγού στο νέο Astra έχει το μεγαλύτερο εύρος ρύθμισης ως προς το ύψος κατά 65mm, γεγονός που επιτρέπει σε υψηλόσωμους οδηγούς να βρουν τη σωστή θέση οδήγησης. Η βασική έκδοση των προαιρετικών εργονομικών καθισμάτων διατίθεται με ηλεκτροπνευματική, ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων δρόμων (εμπρός, πίσω, πάνω και κάτω), μεταβλητή κλίση έδρας, ρύθμιση μήκους μαξιλαριού και φόρμα που προσαρμόζεται στη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης. Ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια που υποστηρίζουν το σώμα κάνουν την πλάτη στενότερη ή φαρδύτερη.

 

Μασάζ και πιστοποίηση AGR

Το comfort seat του νέου Astra περιλαμβάνει παθητικό έλεγχο κλιματισμού που σημαίνει χρήση υφασμάτων που αναπνέουν και διάτρητου αφρού από πολυουρεθάνη που απομακρύνει την υγρασία και επομένως βελτιώνει το μικροκλίμα του καθίσματος. Τα καθίσματα μπορούν να παρέχουν θερμότητα και αερισμό. Μικροί ανεμιστήρες ρουφάνε αέρα και επομένως απομακρύνεται η υγρασία που δημιουργείται όταν κάποιος κάθεται. Στα πολύωρα ταξίδια το μασάζ είναι μια πολυτέλεια άκρως ευεργετική για το σώμα κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που τα καθίσματα πήραν την πιστοποίηση από τον AGR (Campaign for Healthier Backs), έναν ανεξάρτητο οργανισμό γιατρών και ειδικών που ασχολούνται με πρόληψη προβλημάτων της μέσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...