H Ford «βλέπει» πέρα από τις στροφές (VIDEO)

Το νέο σύστημα Front Split View Camera της Ford βοηθάει στην αποφυγή συγκρούσεων

  • -
  • -

Η Ford Motor Company λανσάρει μία νέα τεχνολογία κάμερας που μπορεί να βλέπει πέρα  από τις στροφές ακόμα και όταν οι οδηγοί αδυνατούν – μειώνοντας το στρες και συμβάλλοντας στην αποφυγή μιας πιθανής σύγκρουσης. 

Το πρωτοποριακό σύστημα Front Split View Camera – προαιρετικό με τα νέα Ford S-MAX και Galaxy – προβάλει εικόνα εύρους 180-μοιρών από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας μία βιντεοκάμερα στη μάσκα. Σε μία τυφλή διασταύρωση ή κατά την έξοδο από έναν ιδιωτικό δρόμο, η κάμερα επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα οχήματα, πεζούς ή ποδηλάτες.

Η τεχνολογία αυτή - πρωτιά στην κατηγορία - ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν. Μία κάμερα 1megapixel στη γρίλια της μάσκας προβάλλει σε πραγματικό χρόνο μία εικόνα εύρους 180 μοιρών – αριστερά και δεξιά – στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του οχήματος. Οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν όσους πλησιάζουν εκατέρωθεν για να περάσουν μπροστά από το όχημα. Η κάμερα, πλάτους μόλις 33 mm, διατηρείται καθαρή χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μπεκ που λειτουργεί αυτόματα όταν ενεργοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες.

Αναλυτικότερα παρακολουθείστε το βίντεο παρακάτω:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...