2.000.000 Defender γιορτάζει η Land Rover

Με ένα μοναδικό Defender γιορτάζει η Land Rover τις 2.000.000 μονάδες που έχουν κατασκευαστεί από το 1947

  • -
  • -

Η παραγωγή του Defender Series I στο εργοστάσιο της Βρετανίας, στο Solihull, ξεκίνησε το 1947 και μετά από περίπου 7 δεκαετίες πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το 2.000.000στό καθαρόαιμο off-road μοντέλο. Αρκετοί γνωστοί fans του μοντέλου προσκλήθηκαν στο εργοστάσιο πριν από περίπου ένα μήνα, για να βοηθήσουν στην κατασκευή του μοναδικού Defender, το οποίο θα είχε αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστεί το one-off μοντέλο με αλουμινένια μαύρη γρίλια στη μάσκα, μαύρες ζάντες, μαύρα καπάκια στους εξωτερικούς καθρέφτες, μαύρα χερούλια, ενώ όλο το υπόλοιπο αμάξωμα έχει βαφτεί σε ασημί ματ απόχρωση. Τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου αναγράφεται το «no 2.000.000», ενώ το ίδιο λογότυπο βρίσκεται και στη δερμάτινη καμπίνα, ραμμένο στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, καθώς και στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, για να τιμήσει όσους βοήθησαν στην εξέλιξη του ξεχωριστού μοντέλου, τοποθετήθηκε μία μεταλλική πλακέτα στο μέρος του οδηγού με τις υπογραφές όλων των συμμετεχόντων. Η Land Rover διάλεξε να «φορέσει» την πινακίδα «S90 HUE», μιας και το πρώτο Defender προ-παραγωγής είχε το «HUE 166».

Την πρεμιέρα του θα κάνει στο Goodwood Festival of Speed, ενώ αργότερα θα περάσει και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις μέχρι να φτάσει στο Λονδίνο στις 16 Δεκεμβρίου, όπου και θα «βγει στο σφυρί». Τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό (Ερυθρό Σταυρό κ.ά.)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...