Επιστρέφει το Citroen Mehari;

Η CEO της Citroen ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να αναβιώσει το χαριτωμένο Mehari

  • -
  • -

Επειδή ίσως να μην γνωρίζεται ακριβώς ποιο είναι το Citroen Mehari, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι βασιζόταν στο πάτωμα του 2CV και το πλαστικό (ABS) «περίβλημα» του οχήματος είχε σαν αποτέλεσμα να είναι ένα ελαφρύ αυτοκίνητο για… όλες τις δουλειές. Η διάθεσή του είχε ξεκινήσει το 1968 και σταμάτησε το 1987, ενώ σε αυτή τη χρονική περίοδο κατασκεύασε σχεδόν 150.000 μονάδες.

Το Citroen Mehari εξοπλιζόταν με υφασμάτινη οροφή, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του είχε την πλαστική αδιάβροχη (!) οροφή και γνώρισε μεγάλη επιτυχία για τους αγρότες, καθώς και για τους τουρίστες, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως beach buggy.

Ερχόμενοι στο σήμερα, η Citroen σκέφτεται να αναβιώσει το μικρό και ιδιαίτερο μοντέλο, ενώ σύμφωνα με την CEO της εταιρείας, Linda Jackson, δήλωσε ότι μία νέα έκδοση του εν λόγω μοντέλου θα έδινε μία πιο ευχάριστη νότα στην εικόνα της εταιρείας.

Αν τελικά λάβει το «πράσινο φως» για παραγωγή, το μοντέρνο Mehari θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα της γαλλικής εταιρείας και κάτω από το καπό είναι πιθανό να δούμε χαμηλό κυλινδρισμό, όπως είναι οι 3κύλινδροι κινητήρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...