Δυσκολεύει ο περιορισμός του CO2

Προκειμένου να μην αυξηθεί πολύ η τιμή των αυτοκινήτων, πλέον οι μέθοδοι περιορισμού του CO2 θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα μονοπάτια

  • -
  • -

Σε μια συνάντηση που έγινε στο Παρίσι, οι ισχυρότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξέφρασαν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση την πεποίθηση πως η δραστική μείωση στο επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, είναι κάτι για το οποίο δεν αρκεί μόνο η εξέλιξη των αυτοκινήτων. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί και προς άλλες κατευθύνσεις.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να μειωθεί το ποσοστό άνθρακα που υπάρχει στα καύσιμα, η συμπεριφορά των οδηγών, καθώς και να αναβαθμιστούν οι υποδομές και το δυναμικό του οδικού δικτύου (π.χ. η καλύτερη διαχείριση της κίνησης). Τάδε έφη ο Carlos Ghosn, ο CEO του ομίλου Renault-Nissan, από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου των Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Πρόσθεσε μάλιστα πως προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης στα 95 g CO2/km έως το 2021 (σήμερα ο μέσος όρος είναι στα 123,4 g), θα χρειαστεί να προστεθούν σχεδόν 2.000 ευρώ στο κόστος παραγωγής του κάθε αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...