Και υβριδική η επόμενη Porsche 911

Είναι πλέον επίσημο ότι η επόμενη γενιά της 911 που θα παρουσιαστεί το 2018 θα έχει και υβριδική έκδοση

  • -
  • -

Πληροφορίες από το εσωτερικό της Porsche αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά της 911 (κωδική ονομασία 992) θα έχει και υβριδική έκδοση. Σύμφωνα με την εταιρεία σε αυτή την απόφαση δεν οδήγησαν μόνο λόγοι marketing, αλλά και οι συνεχώς αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα τον επικεφαλής του τομέα motorsport της Porsche, Dr Frank-Stephan Walliser, η πρώτη υβριδική 911 θα είναι η Carrera 4. Οι εμπρός τροχοί της θα κινούνται από ηλεκτρομοτέρ ενώ οι πίσω από έναν ατμοσφαιρικό, θερμικό κινητήρα. Είναι επίσης βέβαιο ότι η φιλοσοφία του συστήματος θα είναι plug-in, κάτι που η Porsche περιμένει να έχει ευρύτατη αποδοχή από τους αγοραστές της.

Σύμφωνα με το «αφεντικό» του τμήματος R&D της εταιρείας, Dr Wolfgang Hatz, η ατμοσφαιρική φύση προτιμήθηκε επειδή το τούρμπο θα σήμαινε έξτρα βάρος, τη στιγμή που η ενίσχυση της απόδοσης στις χαμηλές στροφές εξασφαλίζεται έτσι κι αλλιώς από την ηλεκτρική ενέργεια. Πάντως το υβριδικό σύστημα θα ανεβάσει το συνολικό βάρος της 911, αλλά αυτό θα εξισορροπηθεί από την υψηλότερη συνολική ισχύ.

Ωστόσο, μέχρι τότε έχουμε να περιμένουμε την ανανεωμένη 991 που θα εμφανιστεί στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο, στην οποία το σημείο κλειδί θα είναι οι downsized τούρμπο κινητήρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...