Mercedes-AMG με ηλεκτρικά τούρμπο;

Υπάρχει διαρροή μιας πληροφορίας ότι η εταιρεία δουλεύει επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία για τα μελλοντικά κόμπακτ μοντέλα της

  • -
  • -

Δια στόματος του επικεφαλής εξέλιξης των κόμπακτ μοντέλων της Mercedes-AMG, Steffen Jastrow, εξελίσσεται η τεχνολογία των ηλεκτρικών τούρμπο για την επόμενη γενιά της A-Class. Ο Jastrow ανέφερε ότι είναι προδιαγεγραμμένο ότι τα μελλοντικά AMG θα έχουν υψηλότερη ιπποδύναμη και η εν λόγω τεχνολογία είναι ένας δρόμος που οδηγεί εκεί, χωρίς απώλειες σε απόδοση ή/και ποιότητα λειτουργίας.

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται ήδη στο αγωνιστικό στερέωμα, όμως τώρα το θέμα είναι να την κάνουν προσιτή για «πολιτική» χρήση. Όταν γίνει αυτό, δε θα ωφεληθεί μόνο η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2, αλλά παράλληλα θα βελτιωθεί και η απόκριση στο γκάζι, χάρη στον ηλεκτρικό παλμό που οδηγεί το τούρμπο.

Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή δε θα είναι διαθέσιμη νωρίτερα από το 2017. Δεν αποκλείεται καθόλου πάντως και να τη δούμε σε κάποιο από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, όπως για παράδειγμα η νέα E-Class που φημολογείται ότι θα έχει έναν τετρατούρμπινο 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με απόδοση πάνω από 400 ίππους.
Όπως και να έχει, τα ηλεκτρικά τούρμπο είναι πλέον θέμα χρόνου να αρχίσουν να εξαπλώνονται, με την Audi και τη Mercedes-Benz να είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες.

 

Πηγή: autoexpress.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...