Το αυτοκίνητο των 1600 km/h έρχεται στην Αθήνα

Η Castrol σε μία παρουσίαση από 12 έως 14 Ιουνίου στο Ζάππειο θα παρουσιάσει το Bloodhound SSC

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί με το supersonic powercar BLOODHOUND SCC, που φιλοδοξεί να πιάσει ταχύτητα 1600 km/h, σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Ν.Αφρική σπάζοντας το παγκόσμιο επίγειο ρεκόρ. Για τρεις ημέρες, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου θα είναι ανοιχτός για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα μπορούν να επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο το χώρο από τις 11:00 έως 23:00.

Το BLOODHOUND SCC φέρνει στην Ελλάδα η Castrol, μία από τις πιο επώνυμες μάρκες λιπαντικών στον κόσμο. Η εταιρεία έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ου αιώνα, συμμετέχει εκ νέου στο project Bloodhound, αναλαμβάνοντας την διάθεση των απαιτούμενων λιπαντικών. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με ώθηση 135.000 ίππων θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό από τα προϊόντα της Castrol κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των προσπαθειών για την κατάρριψη του ρεκόρ: το ισχυρότερο λιπαντικό για κινητήρες της σειράς Castrol EDGE, τα υγρά φρένων Castrol React SRF, ιδανικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τα υδραυλικά υγρά Castrol που χρησιμοποιούνται από τη NASA.

Σε πλήρη ταχύτητα το BLOODHOUND SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3,6 δευτερόλεπτα, που είναι 4,5 γήπεδα ποδοσφαίρου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228χλμ/ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ φτάνοντας τα 1600χλμ/ώρα, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

Ο Paul Waterman, Global Chief Executive της Castrol, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα Bloodhound. Στη Castrol, έχουμε μια περήφανη ιστορία στο να υποστηρίζουμε πρωτοπόρους και αυτή η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε πώς τα υψηλής απόδοσης προϊόντα μας θέτουν νέα πρότυπα και όρια στην μηχανοκίνηση».

Ο διευθυντής του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Castrol έχει ενταχθεί στην ομάδα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίζω μια σχέση 30 ετών με τη Castrol έχοντας συνεργαστεί τόσο στο Thrust 2 όσο και στο Thrust SSC. Είναι ένα μεγάλο εμπορικό όνομα που θα μας βοηθήσει να μοιραστούμε αυτή την Μηχανική Περιπέτεια με ένα παγκόσμιο ακροατήριο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...