Πόσο πολύ θέλει η Renault την δική της ομάδα στην F1;

… και πόσο συνδέεται ο Bob Bell με το όλο σκηνικό

  • -
  • -

Εδώ και αρκετό καιρό η Renault «ψάχνεται» να δει ποια θα είναι η επόμενη μέρα της στην F1. Από τον 3ο αγώνα της χρονιάς είχαν φτάσει στα αυτιά μας σενάρια για καταληκτικές ημερομηνίες στις οποίες οι υπεύθυνοι θα έπαιρναν την απόφαση κατά πόσο θα υπήρχε εξαγορά μιας ομάδας ή βασική χορηγία σε κάποια άλλη. Ακούσαμε το ενδιαφέρον εξαγοράς της Force India, το σενάριο του «δανεισμού» της Lotus μέχρι το 2020 και το “rembranding” των μονοθεσίων της Scuderia Toro Rosso με το κίτρινο χρώμα της Renault.

 

Ο καιρός πέρασε και δεν έχουμε δει καμία συγκεκριμένη κίνηση. Τις τελευταίες μέρες είδαμε κάποιες ενδείξεις τόσο στο Autosport, όσο και στο Motorsport.com. Και στις δυο περιπτώσεις ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault Sport F1, Cyril Abiteboul, απέρριψε την πιθανότητα να μπει η ομάδα νωρίς στην F1. Ο Abiteboul αποκάλυψε ότι υπήρχε συνάντηση ανάμεσα στον Bernie Ecclestone και τον πρόεδρο της Renault Carlos Ghosn στο Μονακό συμπληρώνοντας ότι η Renault θα τιμήσει το συμβόλαιο που έχει με τις RBR και STR για την προμήθεια μονάδων ισχύος μέχρι το τέλος του 2016, αλλά και επιθυμεί να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο προβολής της στην F1, χωρίς να γίνουν βιαστικές κινήσεις.

 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπει στο … club των μεγάλων ομάδων οι οποίες παίρνουν και τις αποφάσεις, αλλά μέχρι το 2020 αυτό δεν είναι πιθανό. Το όλο σκηνικό πήρε μια διαφορετική τροπή όταν η Manor ανακοίνωσε την πρόσληψη του Bob Bell στην θέση του τεχνικού συμβούλου. Ο Bell είχε προσληφθεί τον Ιανουάριο στην Renault σαν σύμβουλος. Επιπλέον η Manor ανακοίνωσε τους Gianluca Pisanello και Luca Furbatto, μηχανικών που έχουν δουλέψει με την Renault. Το σενάριο, σαν συμπέρασμα από αυτές τις κινήσεις, λέει ότι η Renault τοποθετεί τους δικούς της ανθρώπους στην Manor Marussia ώστε να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε δεδομένα αλλά και να χτίσει την ομάδα ώστε να την αγοράσει όταν έρθει η στιγμή.

 

Το δικό μας ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο και η Renault δεν ανανέωσε την συνεργασία της με τον Βρετανό μηχανικό, οπότε η Manor άρπαξε την ευκαιρία. Πιστεύουμε ότι η Lotus είναι το πιο πιθανή λύση για την Renault. Όμως δεν πρόκειται να κουνηθεί η Γαλλική εταιρία εάν δεν πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται για το σπορ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...