Αποκάλυψη του νέου Opel Astra

Το νέο Opel Astra είναι ελαφρύτερο και εφοδιάζεται με νέο 1.4 ECOTEC κινητήρα

  • -
  • -

Η Opel παρουσίασε διαδικτυακά τη νέα γενιά Astra, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον Σεπτέμβριο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σχεδιαστικά, έχει σαφώς ένα πιο κομψό και επιθετικό στιλ, ωστόσο η σημαντική δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας είναι ότι μείωσαν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου από 120 έως και 200 κιλά (αναλόγως με την έκδοση). Το πλαίσιο του είναι πλέον 20% ελαφρύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά (από 357 στα 280 κιλά), ενώ το σασί έχει «αδυνατίσει» κατά 50 κιλά.

Το μήκος του νέου Astra είναι 5 cm μικρότερο σε σχέση με την απερχόμενη γενιά (4,37 m), καθώς έχει μειωθεί και το μεταξόνιο κατά 2 cm, ωστόσο προσφέρει 35 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια για τους επιβάτες. Επίσης, έχει χαμηλωθεί κατά 2,6 cm, παρέχοντας αεροδυναμική κάτω από 0,30 Cd.

Στο μηχανολογικό κομμάτι, για πρώτη φορά συναντάμε τον ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο 1.4 ECOTEC τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 145 ίππους και 250 Nm ροπής. Επίσης, εφοδιάζεται και με 3κύλινδρο 1.0 ECOTEC των 105 ίππων, ενώ στους πετρελαιοκινητήρες θα διατίθεται και ο 1.6 CDTI των 95 ίππων.

Η 5η γενιά Opel Astra διαθέτει και νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα, τα IntelliLux LED matrix. Αυτά τα high-tech φώτα υπόσχονται να εντοπίζουν οτιδήποτε 30 με 40 μέτρα νωρίτερα σε σχέση με τα απλά φανάρια, που χρησιμοποιούν λάμπες αλογόνου.

Αν περάσουμε στο εσωτερικό του, το νέο Astra έχει υιοθετήσει ένα νέο look, στο οποίο δεν θα έλειπε το τελευταίας τεχνολογίας infotainment, το IntelliLink, το οποίο συνδυάζεται απόλυτα με Android και iOS συσκευές. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία 8 ιντσών οθόνη αφής, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει και θύρα κάρτας SIM για να είναι το σύστημα συνδεδεμένο μόνιμα στο διαδίκτυο.  Ακόμα, εξοπλίζεται με πολλά συστήματα ασφαλείας και άνεσης, όπως είναι η προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, αναγνώριση σήμανσης ορίων ταχύτητας, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, αυτόματο παρκάρισμα, ένδειξη-προειδοποίηση σε περίπτωση που ένα όχημα βρίσκεται στη νεκρή γωνία και κάμερα οπισθοπορείας.

Το νέο Opel Astra θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το φθινόπωρο 2015 και θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...