Αποκαλύφθηκε η νέα Chevrolet Camaro

Το νέο «bumblebee» (από το Transformers) είναι πιο εντυπωσιακό και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του

  • -
  • -

Η νέα Chevrolet Camaro πέρασε στην 6η της γενιά με αρκετές αναβαθμίσεις. Το αμερικάνικο supercar πέρασε 350 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αεροδυναμική του αυτοκινήτου, χωρίς όμως αυτό να επηρεαστεί ιδιαίτερα η σχεδιαστική του φιλοσοφία. Εκτός όμως από αυτό, οι μηχανικοί «ελάφρυναν» το αμάξωμα της νέας Camaro κατά 90 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του και αυτό χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου. Η κατασκευή του, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σκληρύνει κατά 28%, ενώ περίπου το 70% των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για τη νέα Camaro.

Στην στάνταρ έκδοση της νέας Camaro διαθέτει τα απλά εμπρός και πίσω φανάρια αλογόνου, ωστόσο στις πιο ισχυρότερες εκδόσεις (RS & SS) τα ίδια φανάρια εξοπλίζονται με φώτα HID (High Intensity Discharge) με φώτα ημέρας, και πίσω φώτα τύπου LED. Ακόμα, η απλή έκδοση πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες, ενώ η έκδοση SS διαθέτει τις εντυπωσιακές 20 ιντσών. Η εμπρός ανάρτηση πλέον αποτελείται από νέα γόνατα MacPherson και πίσω 5 συνδέσμων σημείων για πίσω, ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε το σύστημα Magnetic Ride Control (αυτόματη ρύθμιση άνεσης των αμορτισέρ) στην SS έκδοση (μέχρι τώρα ήταν μόνο στην ZL1). Το σύστημα πέδησης που εξοπλίζεται το αμερικάνικο σπορ αυτοκίνητο έρχεται από ένα ζευγάρι 4πίστονων δαγκάνων και 320 mm (345 για το SS) δισκόπλακα για εμπρός και 315 mm (338 για το SS) για πίσω.

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό του, αφού η καμπίνα είναι πιο εργονομική με έμφαση κυρίως στον οδηγό. Διαθέτει μία οθόνη 8 ιντσών υψηλής ανάλυσης, η οποία βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και φέρει την νέα γενιά του infotainment της φίρμας, το MyLink. Εκτός από τα ηλεκτρονικά καλούδια με τα οποία εφοδιάζεται το νέο μοντέλο, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και ανάμεσα από 4 προγράμματα οδήγησης: Snow/ice, Tour, Sport και Track (για την έκδοση SS μόνο).

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, η νέα Chevrolet Camaro εφοδιάζεται με νέο 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο κινητήρα των 278 ίππων και 400 Nm ροπής, καθώς είναι ικανός να σημειώσει τα 0-100 km/h σε κάτω από 6 δευτερόλεπτα, ενώ η κατανάλωσή του περιορίζεται στα 9,4 lt/100 km. Επίσης, η 6η γενιά της Camaro εφοδιάζεται με νέο V6 3.6 κινητήρα των 340 ίππων και 385 Nm ροπής. Όπως και ο 2λιτρος, έτσι και το τελευταίο μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το προαιρετικό 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τελευταίο και… ισχυρότερο είναι η έκδοση SS, η οποία εφοδιάζεται με το «θηριώδες» μοτέρ των 6,2 lt V8 των 460 ίππων και 617 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο με σύστημα Active Rev Match (για αλλαγή σχέσης χωρίς να «μηδενίζουν» οι στροφές του κινητήρα) ή προαιρετικά το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Hydra-Matic.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...