Crossover και από τη Lotus

Η Lotus επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει crossover μοντέλο

  • -
  • -

Αναμφίβολα, εμπορική επιτυχία σημειώνουν τα crossover μοντέλα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παγκόσμια αγορά. Η Lotus δεν πρόκειται φυσικά να μείνει αμέτοχη σε αυτό το trend και το αποτέλεσμα ήταν να ανακοινώσει μέσω του διευθύνοντα συμβούλου, Jean-Marc Gales, ότι η βρετανική φίρμα θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός crossover μοντέλου.

Είναι γνωστό ότι η Lotus δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ελαφριά κατασκευή, γι’αυτό και η εταιρεία ανέφερε ότι το νέο μοντέλο θα είναι μία «αληθινή Lotus και το πρώτο παγκοσμίως SUV με τόσο μικρό συνολικό βάρος».

Ο Gales δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο αναμένεται να είναι στις διαστάσεις της Porsche Macan και κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας κινητήρας δανεισμένος από τη Toyota. Επίσης, επισήμανε ότι το συνολικό βάρος θα είναι 200 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τέλος, το crossover μοντέλο θα κατασκευαστεί στην Κίνα, μιας και πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια κοινοπραξία των εταιρειών Proton και Goldstar Heavy Industrial. Το λανσάρισμά του θα καθυστερήσει αρκετά, αφού έχει προγραμματιστεί για το 2019 και η πώληση αρχικά θα ξεκινήσει στην αγορά της Κίνας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...