«Αγριεμένο» Volkswagen Scirocco GTS

Το Scirocco GTS έχει δεχθεί μικρές αισθητικές πινελιές και θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Σαγκάης

  • -
  • -

Πριν από ένα χρόνο παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Volkswagen Scirocco, με τη γερμανική εταιρεία να μην αναφέρει τίποτα σχετικά με GTS εκδοχή. Φτάσαμε όμως στο 2015 και συγκεκριμένα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης θα κάνει το ντεμπούτο του το ανανεωμένο Scirocco GTS.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι στη δεκαετία του 80, η πρώτη γενιά του Scirocco είχε αντίστοιχα αισθητικά και μηχανολογικά στοιχεία με το Golf GTI. Επειδή όμως το νέο Scirocco εφοδιάζεται ήδη με τον υπερτροφοδούμενο 2λιτρο κινητήρα των 220 PS (του σημερινού GTI), το αποτέλεσμα είναι η έκδοση GTS να διαθέτει μόνο στιλιστικές λεπτομέρειες. Οι επιδόσεις του Scirocco GTS δεν διαφέρουν σε σχέση με την απλή έκδοση με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,5 sec και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 246 km/h (244 όταν συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων).

Εμφανισιακά, το Scirocco GTS έχει δανειστεί αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα από την R-Line έκδοση, που περιλαμβάνουν πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, γυαλιστερή γρίλια μαύρου χρώματος (ίδιο χρώμα και τα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών), διαφορετική αεροτομή στο πίσω μέρος, πλαϊνά μαρσπιέ, 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου (προαιρετικά οι 19άρες) και κόκκινες βαμμένες δαγκάνες φρένων.

Στην Κίνα, οι γραμμές επάνω στο καπό του αυτοκινήτου είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες προσφέρονται τα αυτοκόλλητα σε κόκκινο και γκρι χρωματισμό. Όσον αφορά στο εσωτερικό του, εκεί επικρατεί η μαύρη απόχρωση με αρκετές κόκκινες λεπτομέρειες. Τέλος, το σύστημα infotainment είναι το δεύτερης γενιάς Modular infotainment matrix (MIB II), το οποίο θα εφοδιάζεται σε όλες τις εκδόσεις Scirocco.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...