High-Tech γυαλιά από τη MINI

Η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε πως στην Έκθεση της Σαγκάης θα παρουσιάσει τα ειδικά –υψηλής τεχνολογίας- γυαλιά

  • -
  • -

H MINI σε συνεργασία με εταιρείες από τον τεχνολογικό χώρο θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Σαγκάης (22-29 Απριλίου) τα γυαλιά Augmented Vision (όπως τα ονομάζει). Πρόκειται για high-tech γυαλιά, τα οποία παρέχουν στον οδηγό όλες τις χρήσιμες οδηγικές πληροφορίες που απεικονίζονται επάνω στους φακούς.

Η ΜΙΝΙ δεν αποκάλυψε περισσότερα, ωστόσο πιθανολογούμε ότι τα εν λόγω γυαλιά συνδέονται ασύρματα με το αυτοκίνητο και το smartphone, ενώ μπορούν να λειτουργούν ως heads-up display ή να ενημερώνουν τον χρήστη για τυχόν ειδοποιήσεις/εισερχόμενες κλήσεις. Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε ότι βοηθάει στην πλοήγηση, «δείχνοντας» το δρόμο με βελάκια, ενώ εντύπωση προκαλεί πως εξοπλίζονται με ειδικές ακτίνες-Χ, προσφέροντας στον οδηγό ορατότητα στο δρόμο ακόμα και μέσα από τις πόρτες και τις κολώνες του αυτοκινήτου (!) Ακόμα, τα γυαλιά βοηθούν και στο παρκάρισμα, μιας και η απόσταση μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα με τη συνεργασία του συστήματος Augmented Vision και των εξωτερικών καθρεφτών.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα διακριτικά και για να είμαστε ειλικρινείς μοιάζουν με γυαλιά μιας τηλεόρασης 3D, ωστόσο παρέχουν ασφάλεια και άνεση κάθε φορά που ο οδηγός βρίσκεται στο δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...