Η 4η γενιά Lexus RX

Η Lexus παρουσίασε στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το νέο RX, που αποτελεί το μεσαίο SUV της εταιρείας

  • -
  • -

Το νέο Lexus RX φτάνει την 4η γενιά του μεσαίου SUV της φίρμας, το οποίο έχει υιοθετήσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το μικρότερο NX. Η εμφάνισή του ξεχωρίζει λόγω των φουτουριστικών γραμμών και διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω. Στο εσωτερικό του δεσπόζει μία οθόνη 12,3 ιντσών, η οποία έχει αναλάβει «χρέη» infotainment, ενώ υπάρχουν αρκετές προαιρετικές επιλογές όπως είναι τα θερμαινόμενα καθίσματα, ανοιγόμενη ηλιοροφή, οθόνες πίσω από τα εμπρός προσκέφαλα με στόχο την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών.

Κάτω από το καπό του RX 350 βρίσκεται ένας 3.5 V6 κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και η ροπή μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η έκδοση RX 450h εφοδιάζεται με τον 3.5 V6 κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει πάλι τους 300 ίππους, αλλά στην δεύτερη έκδοση η κατανάλωση είναι αισθητά πιο χαμηλή.

Για πρώτη φορά στο μοντέλο RX συναντάμε και τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις και εξοπλίζεται με σύστημα που μειώνει την κλίση του αμαξώματος κατά τη διάρκεια των στροφών.

Η Lexus παρουσίασε και μία πιο «επιθετική» έκδοση, την F SPORT, η οποία θα διατίθεται και για τα δύο μηχανολογικά σύνολα, αλλά θα ξεχωρίζει από τους πιο «αγριεμένους» προφυλακτήρες και πατάει σε 20 ιντσών ζάντες. Ακόμα, θα διαθέτει και αυτό το σύστημα που μειώνει την κλίση του αυτοκινήτου κατά τις στροφές και υπάρχει η επιλογή Sport+ στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου (μαζί με τα Eco, Normal και Sport που έχει η απλή έκδοση).

Τέλος, οι πωλήσεις του νέου Lexus RX θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...