Νέα Mercedes GLE: O αντικαταστάτης της M-Class

Η νέα Mercedes GLE παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης και έρχεται αντιμέτωπη με τη νέα BMW X5

  • -
  • -

H νέα Mercedes-Benz GLE αποτελεί την ανανεωμένη εκδοχή της M-Class με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να υιοθετεί μία νέα ονομασία. Αισθητά ανανεωμένη, λοιπόν, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, μιας και διαθέτει τη νέα μάσκα της εταιρείας, ανασχεδιασμένη γρίλια, καθώς και νέα εμπρός φωτιστικά σώματα. Επίσης, στο πίσω τμήμα συναντάμε μικρές πινελιές ανανέωσης, όπως είναι τα φώτα τύπου LED και σπορ απόληξη εξάτμισης. Φυσικά, η εμφάνιση για τις AMG εκδόσεις αλλάζουν, αφού φοράνε ένα πιο αγριεμένο "κουστούμι" και πατάνε πάνω σε 20 ιντσών τροχούς.

Στο εσωτερικό του συναντάμε ένα νέο «πολυχρηστικό» τιμόνι και καινούργιο σύστημα infotainment. Επίσης, η χρωματική παλέτα έχει εμπλουτιστεί και υπάρχουν αρκετοί τρόποι εξατομίκευσης τόσο χρωματικά, όσο και για τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Κάτω από το καπό της νέας Mercedes-Benz GLE συναντάμε:

-έναν twin-turbo 3.0 V6 333PS και 480 Nm ροπής
-έναν twin-turbo 4.7 V8 435 PS και 700 Nm ροπής
-έναν 4κύλινδρο 2.1 πετρελαιοκινητήρα 204 PS και 480 Nm ροπής
-έναν 3.0 V6 πετρελαιοκινητήρα 258 PS και 620 Nm ροπής

Όσοι επιθυμούν για κάτι πιο ισχυρό από τα παραπάνω μηχανικά σύνολα, διατίθεται και η έκδοση GLE 63 AMG, η οποία εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 5.5 V8 κινητήρα 557 ίππων και 700 Nm ροπής. Τη διαδικασία του 0-100 km/h μπορεί το μεγάλο SUV να την ολοκληρώσει σε 4,3 sec με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Επίσης, για τους ακόμα πιο… άπληστους, θα προσφέρεται και η έκδοση GLE 63 AMG S, που φοράει τον ίδιο κινητήρα με την απλή AMG, αλλά η απόδοσή της φτάνει τα 585 PS και 760 Nm ροπής με 0-100 km/h σε μόλις 4,2 sec.

Για πρώτη φορά  βλέπουμε και υβριδική έκδοση στην κατηγορία, την GLE 500 e 4MATIC plug-in hybrid, η οποία εφοδιάζεται με 3λιτρο BlueDIRECT V6 κινητήρα και μπαταρία λιθίου-ιόντων  (8,8 kWh). Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS και η συνδυαστική του απόδοση φτάνει τα 442 άλογα και 650 Nm ροπής με την κατανάλωση να είναι στα 3,3 lt/100 km.

Το SUV μπορεί να ταξιδέψει και αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι και 30 km με ταχύτητες έως και 130 km/h. Ο χρήστης έχει 4 διαφορετικές επιλογές μέσω ενός διακόπτη: Hybrid, E-Mode, E-Save και Charge. Με την πρώτη επιλογή το σύστημα επιλέγει αυτόματα την καλύτερη δυνατή κατανομή της ενέργειας για τη μεγαλύτερη αυτονομία και μικρότερη κατανάλωση. Στην E-Mode επιλογή οδηγείς το SUV αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ στο E-Save το σύστημα διατηρεί την ενέργεια των μπαταριών για τις… δύσκολες στιγμές (π.χ. μποτιλιάρισμα). Τέλος, στην επιλογή Charge η μπαταρία φορτίζει κατά τη διάρκεια της κίνησης με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή όταν το όχημα είναι σταματημένο.

Δείτε ΕΔΩ τη νέα Mercedes-Benz GLE Coupe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...