Ρεκόρ σημειώνει στο Nurburgring η SCG003

H SCG003 –σύμφωνα με την εταιρεία- σημείωσε το χρόνο των 6:42 λεπτών στο Ring

  • -
  • -

Η Scuderia Cameron Glickenhaus ανακοίνωσε ότι η SCG003 σημείωσε ρεκόρ στο γύρω της «Πράσινης Κόλασης». Η εταιρεία δημοσιοποίησε το ρεκόρ μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Instagram, όπου αναφέρεται ο χρόνος των 6 λεπτών και 42 δευτερολέπτων που χρειάστηκε να γυρίσει το υπεραυτοκίνητο ένα γύρο του Ring.

Επίσης, η φίρμα πρόσθεσε ότι το SCG003S πρόκειται να αγγίξει το 6:30 με ελαστικά δρόμου (και όχι πίστας). Να θυμίσουμε ότι και η Koenigsegg ήταν η εταιρεία που ανακοίνωσε ότι φλερτάρει με το χρόνο 6:30 που θα χρειαστεί να γυρίσει την πίστα του Nurburgring. Ο ανταγωνισμός κορυφώνεται…


Ποια είναι η SCG003;

Η SCG003 είναι ένα περιορισμένης παραγωγής υπεραυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Scuderia Cameron Glickenhaus, η οποία ανήκει στον James Glickenhaus. Η SCG003 είναι το 3ο όχημα που κατασκεύασε η εταιρεία και το παρουσίασε στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρεται σε δύο εκδοχές την αγωνιστική και την συμβατική (νόμιμη για τους δημόσιους δρόμους). Η αγωνιστική έκδοση εφοδιάζεται με κινητήρα twin turbo  V6 3.5 της Honda, ο οποίος αποδίδει 537 ίππους και 700 Nm ροπής. Από την άλλη, η συμβατική έκδοση εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα. To συνολικό του βάρος φτάνει τα 1.200 κιλά και κοστίζει 2,36 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...