Νέα Jaguar XF με κατανάλωση 4lt/100 km

H νεα Jaguar XF αποτελεί το νέο μεσαίο μοντέλο της εταιρείας, που θα βρίσκεται και στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης την 1η Απριλίου

  • -
  • -

Η νέα Jaguar XF έχει πολλά στοιχεία δανεισμένα από την XE, κάτι που η εταιρεία δεν μας εντυπωσιάζει σχεδιαστικά με το νέο της μοντέλο. Σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι κατά 7mm μικρότερη και 3mm κοντύτερη, ενώ αυξήθηκε κατά 51mm το μεταξόνιο, μεγαλώνοντας τον χώρο στα πίσω καθίσματα. Σύμφωνα με τη Jaguar, η κατασκευή του αποτελείται από 75% αλουμίνιο μειώνοντας το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο κατά 190 κιλά, ενώ η στιβαρότητά του αυξήθηκε κατά 28%. Επίσης, η κατανομή του βάρους (εμπρός-πίσω) πλησιάζει το 50-50 με αποτέλεσμα την καλύτερη οδηγική αίσθηση.

Η νέα Jaguar XF εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 165 ίππων και 380 Nm ροπής, ενώ διατίθεται και σε πιο σβέλτη έκδοση αυτή των 180 ίππων και 430 Nm ροπής. Ακόμα, διατίθεται και ένας twin-turbo V6 3.0 κινητήρας των 300 ίππων και 700 Nm ροπής. Για τους… λάτρεις όμως της ταχύτητας, το τελευταίο μοτέρ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έως και 380 ίππους και 450 Nm ροπής.

Όλοι οι κινητήρες που αναφέρθηκαν συνδυάζονται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, αλλά ο 2λιτρος διαθέτει και χειροκίνητο αναβαθμισμένο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η εταιρεία υπόσχεται κατανάλωση έως και 4 lt/ 100 km για τον μικρό diesel κινητήρα με τις εκπομπές ρύπων CO2 να περιορίζονται στα 104 g/km.

Στο εσωτερικό του συναντάμε μία οθόνη αφής τεραστίων διαστάσεων (10,2 ιντσών), η οποία συνδυάζεται με το σύστημα infotainment InControl Touch Pro. Προαιρετικά, διατίθεται και οθόνη TFT 12,3 ίντσες γι’αυτούς που… θέλουν να βλέπουν καλύτερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...