Αποκάλυψη του Audi R18 e-tron Quattro

H Audi Motorsport παρουσίασε το νέο αγωνιστικό της μοντέλο, το R18 e-tron Quattro, που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα αντοχής WEC

  • -
  • -

Το νέο αγωνιστικό όχημα της Audi θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC (World Endurance Championship), το οποίο θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις περσινές επιτυχίες του προκάτοχού του. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι μηχανικοί της γερμανικής ομάδας επανασχεδίασαν το αμάξωμα του αγωνιστικού μοντέλου, καθώς και τους θόλους των εμπρός τροχών για καλύτερη αεροδυναμική. Τα εμπρός φωτιστικά έχουν διαφοροποιηθεί, ενώ προστέθηκαν τα τελευταίας τεχνολογίας φώτα τύπου matrix LED και Laserlights.

Η «καρδιά» του αγωνιστικού αποτελείται από έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 272 ίππους, ενώ το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μπορεί να αποθηκεύσει έως και 17% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το συνολικό βάρος του είναι 870 κιλά και καταναλώνει 2,5% λιγότερο καύσιμο (diesel), ώστε να πληροί τους αυστηρούς κανονισμούς 2015 της FIA.

Ο «βασικός» κινητήρας του αγωνιστικού είναι ένα 4.0 TDI V6 μοτέρ, το οποίο αποδίδει 558 ίππους και η Audi θα παρέχει 5 μηχανικά σύνολα για τη σεζόν WEC 2015.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...