Renault Kadjar στη Γενεύη

Το νέο μεσαίο crossover της Renault είδε τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης για το κοινό

  • -
  • -

Το Renult Kadjar βασίζεται στην πλατφόρμα CMF του ομίλου Renault-Nissan, άρα μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά του μέρη με το Nissan Qashqai. Ωστόσο, η εμφάνισή του είναι αρκετά διαφορετική, προκειμένου να έχει τη δική του ταυτότητα. Γι’ αυτό και το Kadjar έχει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το μικρότερο Captur που έχει αποδειχθεί πολύ πετυχημένο και αρεστό στο κοινό. Το μήκος του είναι 4,45 m και το πλάτος 1,84, κάτι που το καθιστά ξεκάθαρα μεσαίο σε μέγεθος, άρα και συμβατό με την αστική χρήση.

Η ρευστή σχεδιαστική προσέγγιση του δίνει ένα αθλητικό παρουσιαστικό το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα υποστηρίζεται από τον εστιασμένο στην άνεση και την ευχαρίστηση οδηγικό χαρακτήρα. Oι διαθέσιμοι κινητήρες θα είναι τρεις. Ένας 1.200άρης υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης με 130 ίππους και δύο ντίζελ: Ο μικρός θα είναι 1.5 dCi 110 ίππων και ο μεγάλος 1.6 dCi 130 ίππων, που είναι και ο μόνος συνδυαζόμενος με τετρακίνηση. Η τελευταία έχει τρεις συνολικά ρυθμίσεις: Κίνηση μόνο εμπρός, αυτόματη εμπλοκή των πίσω τροχών όταν οι εμπρός γλιστρήσουν και κλείδωμα της ροπής εμπρός/πίσω. Επίσης, για το δραστήριο και νεανικό κοινό του Kadjar, η Renault το έχει προικίσει με 19 cm απόστασης από το έδαφος, γωνία προσέγγισης 18 μοιρών, αναχώρησης 25 και προστατευτικές ποδιές κάτω από το εμπρός και το πίσω σύστημα. Ωστόσο, εκτός από τα δύσκολα το Kadjar θα είναι εύχρηστο και στην πόλη, με κύκλο στροφής 10,72 m.

Το δυναμικό του παρουσιαστικό συμπληρώνεται από μια νεανική κι εύχρηστη καμπίνα, με ποιοτικά υλικά και αρκετό χώρο. Το πλάτος του είναι κορυφαίο για την κατηγορία, σύμφωνα με τη Renault. Το πάτωμα του πορτμπαγκάζ ρυθμίζεται σε δύο θέσεις. Στην πρώτη έχεις επίπεδο χώρο όταν ρίχνεις τα καθίσματα ενώ στη δεύτερη, με τα πίσω καθίσματα όρθια, τη μέγιστη χωρητικότητα των 472 λίτρων, τιμή που είναι μεγαλύτερη από του Qashqai. Επίσης, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της Renault υπάρχουν τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι, με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 30 λίτρα. Για τους πιο high-tech τύπους, στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής των 7”, με τη βοήθεια της οποίας χειρίζεσαι το εξαιρετικά προηγμένο σύστημα πολυμέσων R-Link 2, το οποίο συμπληρώνει τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης (μέχρι και φώτα LED) και ασφάλειας με τον καλύτερο τρόπο.

Τα Kadjar που το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν να πωλούνται στην Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Palencia στην Ισπανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...