To Audi Prologue Avant concept στη Γενεύη

Η Audi παρουσίασε το υβριδικό Prologue Avant concept των 455 ίππων

  • -
  • -

To υβριδικό πρωτότυπο μοντέλο της Audi παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο μαγνήτισε αρκετά βλέμματα για την φουτουριστική και επιθετική του σχεδίαση.  Η εταιρεία δήλωσε ότι με το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο «δίνει μία άλλη ερμηνεία στις Avant εκδόσεις». Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει πάνω στο Prologue Avant είναι η μεγάλη του γρίλια στη μάσκα του πρωτότυπου, καθώς και τα κοφτερά του φωτιστικά σώματα, ενώ κάνει… αισθητή τη παρουσία του με τους τεραστίων διαστάσεων τροχούς (22 ιντσών).

Το εσωτερικό του ακολουθεί τη φιλοσοφία που ακολουθούν όλα τα πρωτότυπα της εταιρείας με τη χρήση ακριβών υλικών κατασκευής και μινιμαλίστικο στιλ, μιας και όλες οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται μέσω των 3 διαφορετικών οθονών αφής τεχνολογίας OLED. Επίσης, στην καμπίνα έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα και ξύλο, ενώ η κεντρική κονσόλα φτάνει μέχρι και την πίσω σειρά των καθισμάτων.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν πετρελαιοκινητήρα 3 lt TDI και έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία λιθίου-ιόντων 14,1 kWh. Η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 455 ίππους και 750 Nm ροπής. Το πρωτότυπο μοντέλο αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 5,1 sec, με τον ηλεκτρονικό κόφτη να κάνει την εμφάνισή του στα 250 km/h. Το «ατού» του όμως είναι η μέση κατανάλωση που φτάνει μόλις τα 1,6 lt/100 km, ενώ μπορεί ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι 54 km.

Αν όλα τα παραπάνω δεν σας εντυπωσίασαν, να προσθέσουμε ακόμα ότι το πρωτότυπο μοντέλο της Audi διαθέτει κεραμικά φρένα, αυτόματα ρυθμιζόμενες αεραναρτήσεις και σύστημα τετρακίνησης, με τους πίσω τροχούς να έχουν τη δυνατότητα να στρίψουν έως και 5 μοίρες για «καλύτερη σταθερότητα του αυτοκινήτου».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...