Ειδική έκδοση Mercedes SL Mille Miglia 417

H Mercedes παρουσίασε την επετειακή έκδοση της SL, η οποία εκπροσωπεί μία σημαντική νίκη του Stirling Moss

  • -
  • -

Η Mercedes γιορτάζει τα 60 της χρόνια από την ιστορική νίκη που πέτυχε το 1955 στο Mille Miglia. Οδηγός της Mercedes 300 SLR ήταν ο Sir Stirling Moss και συνοδηγός ο Denis Jenkinson, οι οποίοι πέρασαν -ως νικητές- τη γραμμή του τερματισμού. Η συγκεκριμένη νίκη αποτελούσε τη δεύτερη νίκη στην επικίνδυνη κούρσα (η πρώτη ήταν το 1931) με τη Mercedes να σημειώνει την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία, που δεν είναι ιταλική και έχει κερδίσει στο Mille Miglia περισσότερες από μία φορές.

Η γερμανική φίρμα γιορτάζει λανσάροντας την ειδική έκδοση της SL, την Mille Miglia 417. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός 417. Γιατί χρησιμοποιήθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός; Το νούμερο 417 ήταν πάνω στη Mercedes 300 SL gullwing coupe, η οποία ξεκίνησε στις 4 και 17 το πρωί τον αγώνα και μετά από 11 ώρες, 29 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα τερμάτισε στην 5η θέση. Οδηγός της ήταν ο Αμερικάνος John Fitch και συνοδηγός ο Kurt Gessl, οι οποίοι σημείωσαν την υψηλότερη θέση για αυτοκίνητο παραγωγής.

Από την άλλη, το αγωνιστικό του Moss φορούσε το φημισμένο αριθμό 722, νούμερο που έχει χρησιμοποιηθεί για την ειδική έκδοση της SLR McLaren.

Όσον αφορά την ειδική έκδοση SL Mille Miglia 417, έχει φορέσει αρκετές κόκκινες πινελιές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το «ανοιχτό» σπορ μοντέλο πατάει επάνω σε 19 εμπρός και 20 ιντσών ζάντες πίσω, ενώ κόκκινες λεπτομέρειες υπάρχουν στον εμπρός προφυλακτήρα και στην αεροτομή. Εσωτερικά, οι σχεδιαστές επιλέξανε μαύρη απόχρωση και ανθρακόνημα για την κεντρική κονσόλα. Τα δερμάτινα σπορ προσκέφαλα έχουν ραμμένα επάνω τους το logo «SL Mille Miglia» και το τιμόνι έχει ντυθεί με μαύρο και κόκκινο δέρμα. Στο μαύρο πάτωμα ξεχωρίζει το «1000 Miglia»  το οποίο εκπροσωπεί τα 1.000 μίλια του αγώνα.

 

Η Mercedes SL Mille Miglia 417 διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά και κατόπιν παραγγελίας είτε στην έκδοση SL400 είτε στην SL550.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...