Ράλι Σουηδίας: Δεύτερη νίκη του Ogier

Μια μικρή έξοδος του Mikkelsen στην τελευταία ειδική, έδωσε στον team mate του τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη

  • -
  • -

Ο Sebastian Ogier με το Volkswagen Polo R WRC ανταμείφθηκε με τη νίκη στη Σουηδία για την υπερπροσπάθειά του να καλύψει τα 40 sec που έχασε σε μια έξοδο το απόγευμα της Παρασκευής. Στην εκκίνηση της τελευταίας ειδικής ήταν μόλις 3 sec πίσω από τον team mate του Andreas Mikkelsen, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή έκανε λάθος και χτύπησε στο χιόνι, χάνοντας την ευκαιρία για μια δυνητικά πολύ σημαντική νίκη. Τελικά, ο Mikkelsen τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Thierry Neville με το Hyundai i20 WRC που στις τελευταίες ειδικές δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των Polo.

Οι τρεις πρώτοι οδηγοί είχαν διαφορά μόλις 39,8 sec, ενώ την 6άδα έκλεισαν οι Tanak με Ford Fiesta, Paddon με i20 -στον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του- και Evans επίσης με Fiesta.

Από τις εγκαταλείψεις ξεχωρίζει εκείνη του Latvala ο οποίος δεν κατάφερε να καλύψει το έδαφος που έχασε σε μια έξοδο την Παρασκευή, οπότε από εκεί και μετά αναλώθηκε στο να δοκιμάζει αλλαγές στο αυτοκίνητό του. Τελικά, αποφασίστηκε η «εγκατάλειψή» του, ώστε να έχει το δικαίωμα να αλλάξει τη μετάδοση του αυτοκινήτου για να ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις του επόμενου αγώνα στο Μεξικό, στις 8 Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, ο Ogier έχει ενισχύσει τη βαθμολογική του υπεροχή έναντι των υπολοίπων, μετρώντας ήδη 53 βαθμούς όταν ο δεύτερος Neuville έχει 30. Μπορείτε να δείτε τον πλήρη βαθμολογικό πίνακα των οδηγών εδώ, ενώ για τον αντίστοιχο των ομάδων πατήστε εδώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Το μοντέλο που ξαναγράφει τους κανόνες στα οικογενειακά μοντέλα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...