Αποκάλυψη του Kia Trail’ster concept

Το πρωτότυπο Kia Trail’ster βασίζεται στο Soul και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Σικάγο

  • -
  • -

Μετά από τις πρόσφατες teaser φωτογραφίες, η Kia παρουσίασε το ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο αποτελεί μία πρόγευση για το 4κίνητο αυτοκίνητο παραγωγής, Soul. Το concept έκανε την εμφάνισή του σε λευκή απόχρωση με αρκετές λεπτομέρειες σε σκούρο μπεζ μεταλλικό χρώμα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η οροφή, η οποία ακολουθεί την μπρονζέ απόχρωση, ενώ εντύπωση προκαλούν και οι 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου με κόκκινες «πινελιές». Το Trail’ster concept υιοθετεί την LED τεχνολογία για τα εμπρός φανάρια και θυμίζουν εκείνα του Κ900 και φυσικά ξεχωρίζουν οι τεράστιοι πρόβολοι ομίχλης, οι οποίοι υπογράφουν τον crossover χαρακτήρα του μοντέλου. Η τεχνολογία LED χρησιμοποιήθηκε και για τα πίσω φώτα, ακολουθώντας την φουτουριστική σχεδίαση του υπόλοιπου μοντέλου.

Όσον αφορά στο εσωτερικό του πρωτότυπου, το Trail’ster έχει δανειστεί την καμπίνα του Kia Soul, ωστόσο έχει προστεθεί έναν πιο «φουσκωμένος» λεβιές ταχυτήτων και ένας επιλογέας του συστήματος 4κίνησης. Το σαλόνι έχει ντυθεί με καφέ δέρμα και έχουν χρησιμοποιηθεί καλής ποιότητας υλικά κατασκευής.

Κάτω από το καπό του Trail’ster βρίσκεται ένας 4κύλινδρος 1,6 lt τούρμπο κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 188 ίππους και 251 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. Επίσης, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας 36 ίππων, ο οποίος διοχετεύει την ενέργειά του (1,2 kWh) στον πίσω άξονα, καθιστώντας το πρωτότυπο μοντέλο, όχημα με ηλεκτρική 4κίνηση. Ο ηλεκτροκινητήρας επεμβαίνει σε περιπτώσεις off-road, όταν επιθυμεί ο οδηγός την άμεση απόκριση της μέγιστης ισχύος και όταν ανιχνεύει έλλειψη πρόσφυσης σε κάποιους από τους εμπρός τροχούς. Η ανάκτηση ενέργειας του ηλεκτρικού συστήματος επιτυγχάνεται μέσω του συστήματος πέδησης ή κατά την πορεία του οχήματος.

Σύμφωνα με την Kia, το Trail’ster concept είναι πιο οικονομικό κατά 25-30% μέσα στην πόλη, 5-10% στον αυτοκινητόδρομο σε σχέση με ένα απλό Soul. Τέλος, το πρωτότυπο μοντέλο θα βρίσκεται και στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...