Θα γίνει η Google κατασκευαστής αυτοκινήτων;

Θεωρητικά θα μπορούσε λέει ο Dieter Zetsche, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG. Το θέμα είναι εάν το θέλει

  • -
  • -

Τώρα που τα αυτοκίνητα που «οδηγούν μόνα τους» πλησιάζουν, εταιρείες σαν τη Google θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στο βιομηχανικό αυτοκινητικό στερέωμα. Έτσι κι αλλιώς, οι συνεργασίες τους με τις υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη ενταθεί πολύ, καθότι παρέχουν τα απαραίτητα προηγμένα λογισμικά και πολλούς αισθητήρες. Σε βαθμό μάλιστα που τα δεδομένα μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτου και των παραδοσιακών τους προμηθευτών έχουν αλλάξει ελαφρώς. Εξάλλου, η ίδια η Google έχει ήδη δείξει ένα μέρος των δυνατοτήτων της, παρουσιάζοντας αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Ωστόσο, ο Dieter Zetsche, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, θεωρεί ότι η Google έκανε κάτι τέτοιο όχι για να περάσει στην πλευρά των κατασκευαστών αλλά για να κατανοήσει καλύτερα τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου. Είναι γνωστό πως η εταιρεία αντιμετωπίζει το σπίτι, το γραφείο και το αυτοκίνητο σαν ένα μέρος όπου οι άνθρωποι περνάνε το χρόνο τους. «Αυτή η διαφορά στην προσέγγιση του αυτοκινήτου είναι ειδοποιός για τους ρόλους μας και πρέπει να την καταλάβουμε καλά. Είναι αυτό ακριβώς το δεδομένο που καθορίζει το σημείο στο οποίο μια σχέση συνεργασίας μετατρέπεται σε ανταγωνιστική».

Όπως και να έχει, το μέλλον θα δείξει.

Πηγή: http://europe.autonews.com/

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...