Η Mazda σκέφτεται για τουρμπάτο ΜΧ-5

Στέλεχος της Mazda αποκαλύπτει ότι η τοποθέτηση τούρμπο ή ένός πιο μεγάλου μοτέρ είναι μέσα στα πλάνα που θα εξετάσει η εταιρεία

  • -
  • -

Με την πανευρωπαϊκή οδηγική παρουσίαση του MX-5 τέταρτης γενιάς (ND) να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, επιβεβαιώθηκε δια στόματος του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Mazda, Kudo Hidetoshi, ότι μελετάται –τουλάχιστον- μια ισχυρότερη έκδοση. Το όνομα της οποίας δεν αποκλείεται να είναι και MPS. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κύκλος ζωής του μοντέλου θα είναι 10ετής, το τμήμα R&D θα έχει στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να επιλέξει την καλύτερη λύση.

Το ένα ενδεχόμενο είναι να επιστρατευθεί ο ατμοσφαιρικός 2,5άλιτρος SKYACTIV-G της εταιρείας, με 192 ίππους και 250 Nm ροπή τα οποία είναι αρκετά για μια σοβαρή αναβάθμιση των επιδόσεων. Από την άλλη, ο Hidetoshi δηλώνει ότι η Mazda πλέον κινείται προς το τούρμπο μονοπάτι. Η επιλογή αυτή είναι περισσότερο συμβατή με το απόλυτα χαμηλό βάρος και την τέλεια κατανομή του, δύο δεδομένα που είναι αδιαπραγμάτευτα για το MX-5. «Επίσης, μόνο με το τούρμπο μπορείς να έχεις τα νούμερα απόδοσης, κατανάλωσης και ρύπων που θέλεις» συμπληρώνει ο Hidetoshi.

Όσο για τον επιπλέον χώρο που χρειάζονται τα εξαρτήματα της υπερτροφοδότησης, στη Mazda δεν ανησυχούν καθόλου: Η τοποθέτηση του κινητήρα όσο πιο χαμηλά και προς το θάλαμο των επιβατών ήταν δυνατό, τον έχει εκ προοιμίου εξασφαλίσει.

Κι εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα τον εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Πηγή: http://www.motoring.com.au/

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...