Νέο Opel Corsavan στο Σαλόνι των Βρυξελλών

Ελαφρύ επαγγελματικό που βασίζεται στη νέα γενιά Corsa

  • -
  • -

Το νέο Corsavan παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό σήμερα. Βασίζεται στο νέο, τρίθυρο Corsa και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά άνεσης, ασφάλειας και επιδόσεων επιβατικού αυτοκινήτου με τη μεταφορική ικανότητα ενός μικρού van. Σε σχέση με τον προκάτοχο έχει 21 kg περισσότερο μέγιστο ωφέλιμο φορτίο και φέρει όλες τις σχεδιαστικές αλλαγές της πέμπτης γενιά Corsa που εδώ και μερικούς μήνες διατίθεται στην Ελληνική αγορά. Οι συμπαγείς διαστάσεις δεν στερούν από το ευέλικτο van πόλης τις μεταφορικές του δυνατότητες. Το νέο Corsavan έχει χωρητικότητα 920 λίτρα και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 571 kg. Στάνταρ χαρακτηριστικά όπως ένα ισχυρό ατσάλινο πάτωμα και ατσάλινο διαχωριστικό μισού ύψους, πλαϊνά πάνελ μισού ύψους και κρίκοι πρόσδεσης για τη συγκράτηση των φορτίων συμβάλλουν στην ασφάλεια. Επιπλέον, ένα πάνω δίχτυ φορτίου, ελαστική μοκέτα και κάλυμμα χώρου αποσκευών διατίθενται προαιρετικά για μεγαλύτερη προστασία του φορτίου. 


Diesel ή βενζίνη;

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες 1.400 κυβ. εκ. και τον 1.3L diesel με ιπποδυνάμεις από 70 έως 95 hp. Ο 1.3 CDTI ecoFlex με 95 hp είναι ο κορυφαίος diesel και έχει ανανεωθεί εκτενώς για το νέο Corsavan. Έχει ροπή 190 Nm, διατίθεται με Start/Stop στάνταρ και πληροί τις προδιαγραφές Euro-6. Οι ζωηρές επιδόσεις πλαισιώνονται από εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση 3,3 lit/100 km στο μικτό κύκλο και εκπομπές CO2 μειωμένες στα 88g/km.
Τα διαστήματα σέρβις αποτελούν ένα ακόμα οικονομικό πλεονέκτημα. Τα κύρια σέρβις είναι προγραμματισμένα κάθε δύο χρόνια ή 60.000 km με ένα ενδιάμεσο σέρβις κάθε χρόνο ή 30.000 km.

 

Εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας

Το νέο Corsavan διατίθεται με όλα τα επιμέρους συστήματα της επιβατικής έκδοσης όπως το βραβευμένο Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert), η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning). 

Με το City mode του συστήματος διεύθυνσης που προσφέρεται στάνταρ, αυξάνεται η υποβοήθηση διεύθυνσης στις χαμηλότερες ταχύτητες, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ελιγμούς. Το Hill Start Assist επίσης προσφέρεται στάνταρ και είναι πολύ χρήσιμο σε συνθήκες πλήρους φορτίου. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ ThermaTec διασφαλίζει άριστη ορατότητα και το θερμαινόμενο τιμόνι κάνουν τη διαφορά τους χειμερινούς μήνες.

 

Συνδεσιμότητα με IntelliLink
Το βραβευμένο σύστημα infotainment της Opel προσφέρει βέλτιστες ευκαιρίες συνδεσιμότητας. Είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και καθιστά το Corsavan το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό van της αγοράς. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως η BringGo για πλοήγηση και τις Stitcher και TuneIn για διαδικτυακό ραδιόφωνο και λήψη podcast. Με το IntelliLink, ο οδηγός προγραμματίζει ολόκληρη τη μέρα του χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει στο γραφείο. Emails, επαφές ή το προσωπικό ημερολόγιο είναι εύκολα προσβάσιμα. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο IntelliLink επιτρέπει φωνητικό έλεγχο Siri Eyes Free. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να ακούνε ένα εισερχόμενο SMS δυνατά ή να υπαγορεύουν SMS και email χωρίς να αφήνουν το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...