Honda NSX στο σαλόνι του Detroit

Η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει εντός του 2015

  • -
  • -

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα του original NSX, η Honda παρουσίασε στο σαλόνι του Detroit την έκδοση παραγωγής του μοντέλου που αναβιώνει το θρυλικό supercar. Όπως και το αρχέτυπο, η νέα γενιά NSX φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια της sport οδηγικής εμπειρίας. Μια διεθνή ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών από το κέντρο εξέλιξης της Honda στο Οχάιο, χρειάστηκε τρία χρόνια εντατικής εργασίας για να δημιουργήσει από λευκό χαρτί τη νέα γενιά NSX. Η περίοδος αναμονής ήταν μεγάλη, ωστόσο η Honda φρόντισε να κρατά ζεστό το ενδιαφέρον του κοινού με συχνές αναφορές για την πρόοδο της εξέλιξης.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνδυασμό υλικών όπως αλουμίνιο, ανθρακονήματα και συνθετικά πολυμερή υψηλής αντοχής. Το NSX ήταν το πρώτο supercar με αμάξωμα εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έτσι και η νέα γενιά προσαρμόζει τη βασική ιδέα στα νέα υλικά που είναι διαθέσιμα από τη σύγχρονη τεχνολογία. Ένα χωροδικτύωμα από αλουμίνιο με χαλύβδινες ενισχύσεις στερεώνεται πάνω σε ένα δάπεδο από ανθρακονήματα που του χαρίζει μεγάλη ακαμψία σε στρέψη και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος. Τα εξωτερικά πάνελ είναι από αλουμίνιο και συνθετικά πολυμερή.

 
Υβριδικό με τρεις ηλεκτροκινητήρες

Ο V6 με διπλά turbo και διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες σε υβριδική διάταξη που συμπεριλαμβάνει ένα 9τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που αποτελεί κι αυτό προϊόν εξέλιξης της Honda. Ο V6 μαζί με τον έναν ηλεκτροκινητήρα δίνουν κίνηση στον πίσω άξονα για αστραπιαίες επιταχύνσεις, ενώ μπροστά, κάθε τροχός διαθέτει κι από έναν ηλεκτροκινητήρα για αυξημένη πρόσφυση και σωστή κατανομής της ροπής αριστερά-δεξιά, αναλόγως των συνθηκών του δρόμου. Η διάταξη αυτή έχει εξελιχθεί και στηθεί όχι μόνο  λαμβάνοντας υπόψη περιβαλλοντικά κριτήρια, αλλά κυρίως της οδηγικής τέρψης, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι οδηγοί της Honda πέρασαν ατελείωτες ώρες σε απαιτητικές πίστες όπως το Nurburgring.

Οι πλευρικές εισαγωγές αέρα στην κολώνα C, αποτελούν βασικό στοιχείο της σχεδιαστικής ταυτότητας για το καθαρόαιμο της Honda κι εκτός από την τροφοδοσία του V6 φροντίζουν για τη δημιουργία υψηλής κάθετης δύναμης για μεγαλύτερη ευστάθεια. Για την αεροδυναμική εξέλιξη του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκε η ολοκαίνουρια σήραγγα των εγκαταστάσεων του Raymond και το μοντέλο παραγωγής φέρει πολλές αλλαγές που προέκυψαν από τις εκτεταμένες δοκιμές εκεί. Προκειμένου να χωρέσουν κατά το διαμήκη άξονα ο V6 και το 9άρι κιβώτιο, η έκδοση παραγωγής έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 7,6 εκ. σε σύγκριση με το πρωτότυπο NSX που είδε το φως της δημοσιότητας το 2012 και παρουσιάστηκε στη Γενεύη και το 2013.

 

 

Νέο NSX

2013 NSX Concept

Διαφορά (mm)

2005 NSX

Διαφορά (mm)

Μήκος

4470 mm

4390 mm

+80

4425 mm

+45

Πλάτος

1940 mm

1915 mm

+25

1810 mm

+130

Ύψος

1215 mm

1200 mm

+15

1170 mm

+45

Μεταξόνιο

2630 mm

2610 mm

+20

2350 mm

+280

Μετατρόχιο εμπρός

1655 mm

- -

- -

1510 mm

+145

Μετατρόχιο πίσω

1615 mm

- -

- -

1540 mm

+75

 

Η λίστα με τις παραγγελίες θα ανοίξει το καλοκαίρι και οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθούν στα τέλη της χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...