15 εκ. ευρώ για IX ξόδεψε πρόεδρος αφρικανικής δημοκρατίας

Αδυναμία στις Rolls Royce και Bentley από τον Πρόεδρο της Gabon

  • -
  • -

Οι Δημοκρατίες Αφρικανικού τύπου έχουν πολλά οφέλη για τους προέδρους και τους μανδαρίνους της εξουσίας. Ο Ali Bongo ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας της Gabon στα τέλη του 2009 στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές που έγιναν μετά το θάνατο του πατέρα του Omar Bongo που ήταν πρόεδρος για 41 συναπτά έτη. Λίγους μήνες αργότερα έσπευσε να ανανεώσει τον στόλο των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τις προεδρίας του παραγγέλνοντας από το πάνω ράφι των πολυτελών μοντέλων.
Από τα 29 αυτοκίνητα που απέκτησε μέσω της ελβετικής εταιρείας SDP Service, ξεχωρίζουν δύο VIP λεωφορεία αξίας 1,25 εκ. ευρώ και δύο Maybach 62S συνολικής αξίας 992.000 ευρώ, βάσει του τιμολογίου που έδωσε το γαλλικό κανάλι FRANCE 24. Η λίστα περιλαμβάνει ακόμη δύο Rolls Royce Phantom, δύο Rolls Royce Ghost, δύο Bentley Mulsanne, μία Continental GT και μια τριπλέτα BMW M3, M5 και Μ6. Η αγορά για τον μερακλή Πρόεδρο ήταν μόλις 7,8 εκ. ευρώ, ωστόσο στο τιμολόγιο προστέθηκε και το κόστος συντήρησης  ανεβάζοντας το τίμημα στα 14,8 εκατομμύρια.
Το γαλλικό κανάλι αναφέρει ότι το 2012 εντοπίστηκε στόλος τετρακοσίων πολυτελών αυτοκινήτων αποθηκευμένα σε γκαράζ 1.000 τ.μ. εντός του κτιρίου που στεγάζεται το γραφείο του Προέδρου, όλα αγορασμένα από τη φαμίλια Bongo που φρόντισε να επενδύσει ένα μικρό μέρος των εισπραχθέντων φόρων των πολιτών της Gabon σε …ρόδες. Όλα τα αυτοκίνητα είχαν αποκτηθεί μέσω Γαλλίας και οι γαλλικές φορολογικές αρχές έψαχναν για πολύ καιρό τυχόν παρανομίες στον τρόπο κτήσης ή αν είναι προϊόντα εγκλήματος. Εκτός από τα αυτοκίνητα οι αρχές διερευνώντας την υπόθεση Bongo, ανακάλυψαν μεταξύ άλλων 39 πολυτελή ακίνητα στο Παρίσι και στη Γαλλική Ριβιέρα που ανήκαν στον ίδιο και στους κοντινούς συγγενείς του. Επιπλέον εντοπίστηκαν εβδομήντα λογαριασμοί με πολλά εκατομμύρια καταθέσεων.

Σημειωτέον ο Ali Bongo επανεκλέγει Πρόεδρος το 2011 κατεβαίνοντας μόνος υποψήφιος, αφού η αντιπολίτευση δήλωση αποχή και το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ήταν μόλις 35%. To ζεύγος Bongo προσφάτως επισκέφτηκε και φωτογραφήθηκε στο Λευκό Οίκο με το ζεύγος Obama, προς άρση των αμφιβολιών όσων πιστεύουν ότι η μικρή αφρικανική χώρα δεν έχει τη κατάλληλη Δημοκρατία για να συνομιλεί με τη Δύση.




Και η λίστα αγορών του Ali Bongo!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...