Μάθε τα πάντα για το νέο Volkswagen Polo

Όλες οι εκδόσεις, οι τιμές, οι κινητήρες, οι δοκιμές με πλούσιες συλλογές εικόνων και video είναι εδώ

  • -
  • -

Είναι από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα στην ελληνική αγορά και ένας από τους πρωταγωνιστές της σημαντικότερης κατηγορίας: τα supermini. Το ανανεωμένο Volswagen Polo έφτασε στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι με φρέσκια σχεδίαση, νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες, καινούργιους κινητήρες Euro6 και ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από 11.495 €. Η γκάμα του περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και diesel σε μια ευρεία παλέτα ισχύος. Μικρότερος είναι ο ατμοσφαιρικός 1.000άρης βενζινοκινητήρας των 75 ίππων που καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,1 lt/100 km, ακολουθούμενος από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.2 TSI με ισχύ 90 ίππους και μέση κατανάλωση 4,7 lt/100 km. Σε diesel, η Volkswagen λανσάρει τον ολοκαίνουριο 1.4 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 75 και 90 ίππους και μέση κατανάλωση 3,6 και 3,4 lt/100 km αντίστοιχα. Αμφότερες απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας έχοντας εκπομπές CO2 μόλις 94 και 88 g/km.

 

VOLKSWAGEN POLO 3D

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

 

VOLKSWAGEN POLO 5D

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

 

BLUEMOTION: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Polo BLUEMOTION από το 2010 αποτελεί το σημείο αναφοράς στην οικονομία, κερδίζοντας το βραβείο "World Green Car". Σήμερα, η τελευταία γενιά της ειδικής έκδοσης είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά που το τοποθετούν και πάλι στην κορυφή της οικονομίας και της οικολογικής μετακίνησης. Ακριβώς όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Polo BLUEMOTION επιτυγχάνει ρεκόρ κατανάλωσης στα πενταθέσια diesel αυτοκίνητα. Ο νέος κινητήρας 1.4 TDI 75 PS καταναλώνει μόλις 3,1 lt/100 km (ισοδυναμεί με 82 gr/km CO2), τιμή που μας δίνει θεωρητικό εύρος της αυτονομίας 1.450 χιλιόμετρα! Παράλληλα, με τη ροπή των 210 Nm από τις 1.500 rpm/min, προσφέρει ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Οι τιμές με απόσυρση της πιο green έκδοσης του Polo έχουν ως εξής:

POLO TDI BLUEMOTION 3θυρο: € 15.240

POLO TDI BLUEMOTION 5θυρο: € 15.830

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ Volkswagen Polo 1.4 TDI 90 PS BMT

 

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ Volkswagen Polo 1.2 TSI 90 PS BMT

 

 

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εκτός από την ευρεία γκάμα κινητήρων, το νέο Polo διαθέτει συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που προέρχονται από το Golf και για πρώτη φορά συναντώνται στην κατηγορία των supermini. Το νέο Polo διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία του, έχοντας μεταξύ άλλων το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision Brake) και την αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Fatigue Detection) στο βασικό εξοπλισμό. Άλλα συστήματα είναι το Front Assist που ελέγχει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και επεμβαίνει ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της, καθώς και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Sport Select. Και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας όμως διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη παγκοσμίως. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα MirrorLink περιλαμβάνει οθόνη αφής όπου προβάλλεται η οθόνη του smartphone, δίνοντας την δυνατότητα χειρισμού των εφαρμογών (applications) του κινητού. Ανάλογα με την έκδοση, τα συστήματα infotainment διαθέτουν λειτουργίες όπως Bluetooth Audio Streaming, μεγέθυνση χάρτη με κινήσεις των δύο δακτύλων (όπως σε ένα smartphone) και υποδοχή κινητού τηλεφώνου. Επικουρικά, η κάμερα Rear Assist δίνει μεγάλη ευκολία στο παρκάρισμα. Εννοείται πως το Polo συνεχίζει να διακρίνεται για την ευρυχωρία και την ποιότητα κατασκευής, ενώ η ανανεωμένη σειρά χρωμάτων και τα πιο μοντέρνα υλικά στο εσωτερικό το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό.

 

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ TO VW POLO GTI

Στην Έκθεση Παρισιού 2014, τον περασμένο Οκτώβρη, παρουσιάστηκε η πιο καυτή έκδοση του νέου Polo. Ο κινητήρας που εφοδιάζει το Polo GTI είναι ο TSI των 1,8 λίτρων, η απόδοση του οποίου έχει ανέβει από τους 180 ίππους του προκατόχου στους 192 ίππους, με άμεσο αποτέλεσμα στις επιδόσεις. Για το 0-100 km/h το νέο Polo GTI απαιτεί 6,7 sec, δηλαδή είναι κατά 2 δέκατα ταχύτερο. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται με το 7άρι DSG όπως και παλαιότερα, ωστόσο οι petrolheads μπορούν πλέον να το αποκτήσουν με μηχανικό 6άρι. Τα εξωτερικά γνωρίσματα του GTI περιλαμβάνουν πιο σπορ προφυλακτήρες, ψαρωτική γρίλια ψυγείου και διπλή απόληξη εξάτμισης για καλύτερη εκτόνωση των καυσαερίων.

 

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ WRC

Το Polo κέρδισε για δεύτερη χρονιά τους τίτλους Οδηγών και Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Μάλιστα, τον τίτλο από τον Πρωταθλητή Sebastien Ogier διεκδικούσε μέχρι τέλους ο… έτερος οδηγός της ομάδας, Jari-Matti Latvala!

 

Έχετε απορίες σχετικά με το νέο Volkswagen Polo; Ρωτήστε μας παρακάτω στην ενότητα «σχόλια» και θα σας απαντήσουμε άμεσα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...