To λευκό το πιο δημοφιλές χρώμα

Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν παγκοσμίως μέσα στο 2014 ήταν σε χρώμα λευκό.

  • -
  • -

Όταν φθάνει η ώρα της αγοράς ενός αυτοκινήτου, το χρώμα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την τελική απόφαση. Κάθε εποχή έχει το δικό της trend και όπως είναι φυσικό και η βιομηχανία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τάσεις που διαμορφώνονται και σ’ αυτόν τον τομέα.
Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα η κορυφαία στον κόσμο εταιρία βαφών, η PPG Industries, το πιο δημοφιλές χρώμα σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν για το 2014 το λευκό, με ποσοστό 28% επί του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν. Στην δεύτερη θέση ήταν το μαύρο με 18%, ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν το γκρι και το ασημί με 13%. Πιο πίσω βρέθηκαν τα «γήϊνα» χρώματα (καφέ, κίτρινο κ.λπ.) με 10%, ενώ μόνο 9% ήταν κόκκινα.

Η τάση για τα λευκά αυτοκίνητα είναι διαρκώς ανοδική τα τελευταία τρία χρόνια (22% το 2012, 25% το 2013) ενώ σε πτώση βρίσκεται το ασημί (από 20% το 2012 σε 15% το 2013). Από εκεί και πέρα στην έρευνα της PPG αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοπικές προτιμήσεις ανάλογα την ήπειρο, με το λευκό να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (32%) στη Νότια Αμερική. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η επιλογή ανάλογα την κατηγορία αυτοκινήτου, με το λευκό να είναι και εδώ παντού πρώτο, αλλά με διάφορα άλλα χρώματα (όπως το μαύρο, κόκκινο με δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στα σπορ μοντέλα) ν’ ανεβοκατεβαίνουν στο top-5 των προτιμήσεων των καταναλωτών. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...